Obama Romney ile arasındaki farkı açıyor

Obama Romney ile arasındaki farkı açıyor

Kasım ayındaki başkanlık seçimleri için yarışan Başkan Barack Obama ile Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Mitt Romney arasındaki fark son aylarda açılmaya başladı.

CNN ile ORC Uluslar arası araştırma şirketinin ortaklaşa yaptığı araştırma da Obama rakibi Romney karşısında yüzde 7 puan önde görünüyor. Fox News’in yaptığı kamuoyu yoklamasında ise ikili arasındaki fark 9 puan görünüyor.

CNN ile ORC’nin ortak anketinde Amerika genelinde Obama halkın yüzde 52’sinin Romney ise yüzde 45’inin desteğini almış görünüyor. Geçtiğimiz ayın sonunda New York Times gazetesinin yaptığı ankette ise Obama, Romney’e karşı yüzde 6 önde görnüyordu.

Romney’e olan halkın desteğinin azalmasında açıklayamadığı vergi beyannamesi, yurt dışına yaptığı ilk gezisinde yaşadığı hayal kırıklılığının neden olduğu tahmin ediliyor.  Romney haziran ayında yapılan kamuoyu yoklamalarında Obama’ya karşı yüzde 48’e 47’lik üstünlük gösteriyordu. Romney destekçilerin azalmasının yanında karşıtlarının da sayısı giderek artıyor. Mayıs ayında oyunu Romney’e vermeyeceğini düşünen bağımsızlar arasındaki oran yüzde 40 iken bu rakam CNN anketinde yüzde 52’ye çıkmış görünüyor.

Ankete katılanların yüzde 64’ü Romney’in zenginleri koruduğu ve orta tabaka ile düşük gelirli kimselerin çıkarlarını korumadığını düşünüyor. Yine halkın yüzde 63’ü Romney yalnızca bir değil daha fazla gelir beyannamesini açıklaması gerektiğini düşünüyor.

FOX’IN ANKETİNDE BİLE OBAMA AÇIK ARA ÖNDE

Cumhuriyetçi Partililer’in yayın organı olarak isim yapan Fox News haber kanalının anketin de bile Obama rakibi Romney’e karşı açık ara önde görünüyor. Fox News anketine göre Obama halkın yüzde 49’unun desteğini alırken Romney yüzde 40 da kaldığı görünüyor.  Yine Fox News’in geçen ay yaptığı kamuoyu yoklamasında Obama rakibini yüzde 45’e 41 olarak önünde görünüyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.