Obama Ortadoğu turu kapsamına İsrail ve Filistinli liderlerle görüşecek

Obama Ortadoğu turu kapsamına İsrail ve Filistinli liderlerle görüşecek

Barack Obama Başkan seçildiğinden bu yana ilk kez çıkacağı Ortadoğu turu kapsamında İsrail ve Filistin’i ziyaret edecek olan Barack Obama’nın programının ayrıntıları netlik kazanmaya başladı.
    
Beyaz Saray ve İsrail kaynakları tarafından paylaşılan bilgilere göre, Obama’yı taşıyan Air Force One uçağı, 20 Mart Çarşamba günü Tel Aviv’e inecek.
    
Havaalanında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun iştirak edeceği resmi törenle karşılanacak olan Obama, burada ABD tarafından finanse edilen Demir Kubbe (Iron Dome) füze savunma sistemini de inceleyecek.
    
Ardından Kudüs’e geçecek olan ABD Başkanı, Cumhurbaşkanı Peres ile görüşecek. Peres’in resmi konutundaki baş başa görüşmenin ardından iki liderin basına açıklama yapması bekleniyor.
    
Sonrasında Obama’nın Netanyahu ile de görüşmesi ve ortak basın toplantısı düzenlemesi öngörülüyor.
    
Ziyaretinin ikinci gününde Obama, Kudüs’teki İsrail Müzesi’ni gezecek, ardından Ramallah’a geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek.
    
Abbas ile ortak basın toplantısı düzenleyecek olan Obama’nın, Filistin Başbakanı Selam Fayyad ile de bir gençlik merkezini ziyaret etmesi bekleniyor.
    
Obama, akşamüstü Kudüs’e geçerek İsraillilere seslenecek. İsrail ziyaretleri sırasında İsrail Parlamentosu Knesset’e seslenen selefleri George W. Bush ve Bill Clinton’dan farklı olarak Obama, çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturacağı bir kalabalığa hitap edecek. Obama, aynı akşam Peres’in onuruna vereceği yemeğe katılacak.
    
Obama, cuma günü ise İsrail’in suikasta kurban giden eski Cumhurbaşkanı İzak Rabin’in mezarına çelenk koyacak, Yad Vaşhem Soykırım Müzesi’ni ve Beytüllahim’deki İsa’nın Doğuşu Kilisesi’ni ziyaret edecek.
    
İsrailli kaynaklara göre, Obama’nın ziyaretinin son gününde İşçi Partisi lideri Shelly Yacomovich ile de bir araya gelme ihtimali bulunuyor.
    
Obama’nın, temaslarını tamamlamasının ardından aynı gün Ürdün’e geçmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.