Obama, Kongre’deki liderler ile bütçeyi görüşecek

Obama, Kongre’deki liderler ile bütçeyi görüşecek

ABD Başkanı Barack Obama’nın bütçe tartışmaları konusunda ortak yol bulabilmek adına Kongre’nin lider isimleriyle görüşmesi bekleniyor.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, gazetecilere yaptığı açıklamada Başkan Obama’nın Kongre’deki lider isimlerle bir görüşme gerçekleştirmesinin muhtemel olduğunu dile getirdi. Ancak görüşmenin ne zaman olacağı konusunda bir bilgi vermedi. Carney, devlet kurumlarının çalışmalarının durması anlamına gelen ‘Government Shutdown’ hadisesinin yaşanmaması için Kongre üyelerinin harekete geçme sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde cuma günü gerçekleştirilen oylamada bütçe tasarısı 189 ret oyuna karşılık 230 kabul ile geçmişti. Ancak söz konusu tasarıda ‘Obamacare’ olarak adlandırılan Düşük Maliyetli Sağlık Kanunu’na (Affordable Care Act) bütçe ayrılmaması sebebiyle Demokrat Parti destek vermedi. Bu yüzden tasarının Demokrat Parti üyelerinin çoğunlukta bulunduğu Kongre’nin üst kanadı Senato’dan geçmesi beklenmiyor. Başkan Barack Obama Cumhuriyetçi Parti üyelerini ‘Obamacare’e fon ayıran yeni bir tasarı hazırlanması konusunda ikna etmeye çalışacak.

ABD’de bütçe tasarısının 30 Eylül tarihine kadar Kongre’den geçmesi gerekiyor. Aksi halde ABD ekonomisini ‘Goverment Shutdown’ tehlikesi bekliyor. Kongre’den bütçenin geçmemesi durumunda posta servisi, itfaiye, polis teşkilatı gibi devlet kuruluşlarına fon aktarılamıyor. Fonsuz kalan kuruluşların zamanla iş yapamaz hale gelmesine ‘Government Shutdown’ adı veriliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.