Obama İsrail ziyareti öncesi, Amerikalı Yahudi liderlerle görüştü

Obama İsrail ziyareti öncesi, Amerikalı Yahudi liderlerle görüştü

Başkan Barack Obama, İsrail’e yapmayı planladığı ziyaret öncesi ülkenin önde gelen Yahudi organizasyonlarının liderleriyle görüştü. Yetkililer ,Obama’nın Yahudi liderlere, Filistin ile anlaşmanın İsrail’in uzun dönem güvenliği için tek yol olduğunu söylediğini ifade etti.

Beyaz Saray’da gerçekleşen görüşmeye katıldığı iddia edilen bir yetkiliye göre Obama, bölge için herhangi özel bir barış planının olmadığını ifade etti. İsmi verilmeyen yetkili Obama’nın, İsrail’de henüz yeni bir hükümet kurulurken böyle bir konuşma yapmanın zamansız olacağını düşündüğünü söyledi. Yahudi liderlere İsrail’in zorlu komşulara sahip olduğunu hatırlatan Obama, Filistin sorunu için iki devletli çözüm önerisini tekrarladı.

Obama’nın ayrıca İsrail halkına seslenmek istediği ve Filistin ile barışın sağlanabilmesi için birlikte çalışma çağrısında bulunacağı öğrenildi. Obama, İran konusunda hala diplomatik çözümden yana olduğunu ancak askeri müdahale dahil tüm olasılıkların masada olduğunu ifade etti. Bu ülkeye yaptırımların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Beyaz Saray’dan herhangi bir resmi açıklama yapılmamasına karşın bazı İsrailli medya kuruluşları Obama’nın ziyaretinin 20 Martta gerçekleşeceğini iddia ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.