Obama, göçmenlik ile ilgili eylem planını haftaya açıklayacak

Obama, göçmenlik ile ilgili eylem planını haftaya açıklayacak

Başkan Barack Obama’nın, önemli politik eylem planlarından olan göçmenlik reformu ile ilgili izleyeceği yol haritasını haftaya açıklayacağı belirtildi.

Fox News haberinin iddiasına göre Başkan Obama’nın göçmenlik reform tasarısını önümüzdeki haftanın başlarında açıklayacağı ifade edildi. Aynı haberde Obama’nın en son 21 Kasım’a kadar mutlaka göçmen reform paketini açıklayacağını dile getirildi.

Obama’nın eylem planının, ülkeye kaçak yollarla girmiş herhangi bir yasallığı bulunmayan ve ebevyn olmuş kaçakları dahi kapsayacağı ifade ediliyor. New York Times gazetesi de bugünkü Obama hükümeti yetkililerine dayandırdığı haberinde Obama’nın açıklayacağı eylem planının birçok kaçak göçmenin çalışma izni almasına izin verileceğini dile getirdi. Başkan Obama, ara seçimler öncesi açıklamayı planladığı yeni göçmenlik reform tasarısını seçimler nedeniyle ertelediği siyasi kulislerde dile getirilmişti. Obama, bu beklemenin uzun süreli olmayacağı mesajını da verdi ve; “Yapamayacağımız şey, daha fazla beklemektir. Zira beklediğimiz her gün bunun bize maliyetini arttıyor.” dedi.

Kongre’de Temsilciler Meclisi Başkan’ı olan Cumhuriyetçi Partili John Beohner, Obama’nın kendilerinin fikrini almadan atacağı bir adımın bu konudaki umutları boşa çıkaracağı anlamına geldiğini vurguladı.

Son nüfus sayımına göre ABD’de bugün 11 milyondan fazla kaçak göçmen bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.