Obama, G-20 öncesi Rusya’ya gidecek

Obama, G-20 öncesi Rusya’ya gidecek

Uluslararası kamuoyu Suriye krizinin çözümü için Cenevre’de Haziran ortasında yapılacak konferansa kilitlenirken, Rusya- ABD arasında diplomasi trafiği yoğunlaştı. 

Mektuplaşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başkan Barack Obama, Kuzey İrlanda’nın Lough Erne tatil beldesinde 17-18 Haziran’da düzenlenecek G-8 zirvesinde bir araya gelecek.

Kremlin danışmanı Yuri Uşakov basına verdiği bilgide Obama’nın 5-6 Eylül’de St. Petersburg’da yapılacak G20 zirvesi öncesi Rusya’da Putin’le bir kez daha görüşeceklerini söyledi. İkili görüşmenin Moskova ya da St. Petersburg’da olması planlanıyor. 

Obama’nın Rusya ziyareti ile ilgili konunun netleştiğine değinen Uşakov, “İki lider Lough Resort’da G-8 çerçevesinde de görüşecek. İki lider arasında gönderilen mektuplarla ilgili son kararlar orada açıklanabilir.” dedi. 

Görüşmelerde siyasi, ticari ve ekonomik ilişkilerin ileriye taşınmasının ele alınacağına değinen Uşakov, uluslararası sorunların yanı sıra füze kalkanı ile ilgili konuların da masada olacağını kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.