Obama dışişleri bakanlığına Senatör Kerry’i atıyor

Obama dışişleri bakanlığına Senatör Kerry’i atıyor

ABD’de bir süredir tartışılan dışişleri bakanlığı koltuğuna kimin geçeceği tartışması son buluyor. Hükümetten bazı yetkililer Obama’nın kısa süre içinde Senatör John Kerry’i atadığını resmi bir açıklamayla duyuracağını ifade ediyor.

Dışişleri bakanlığının en güçlü adaylarından biri olan Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Susan Rice’ın bu görevi istememesi üzerine gözler bir diğer güçlü aday Dış İlişkiler Komitesi Başkanı John Kerry’nin üzerindeydi.

Uzmanlar Cumhuriyetçilerin de sıcak baktığı Kerry’nin ABD’nin yeni dışişleri bakanı olacağı konusunda hemfikirdi. Alınan son bilgiler bu iddiaları doğruladı. Yönetimden bazı isimler Obama’nın Kerry’i dışileri bakanı olarak atadığını, açıklamanın ise kısa süre içinde yapılacağını belirtti.

Obama’nın gelişmeyi Beyaz Saray’da yapacağı bir basın toplantısı ile duyuracağı ifade ediliyor. Alınan bilgilere göre Kerry açıklama öncesi Obama’dan gizli bir görüşme istedi. Resmi açıklamanın bu görüşme sonrası gerçekleşmesi bekleniyor. Açıklamada mevcut Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’nın ise hazır bulup bulunmayacağı bilinmiyor.

Kerry’nin bu göreve getirilmesi için Senato’nun da onayı gerekiyor. Uzmanlar birçok Cumhuriyetçi dostu bulunan Kerry’nin isminin kolaylıkla onaylanacağını ifade ediyor.

Obama’nın yakın tarihte, emekli olacak Savunma Bakanı Leon Panetta ve CIA başkanlığından olaylı bir şekilde istifa eden David Petreaus’un yerine de atama yapması da bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.