Obama: Cumhuriyetçiler ‘Haçlı ideolojisi’ ile hükümete savaç açtı

Obama: Cumhuriyetçiler ‘Haçlı ideolojisi’ ile hükümete savaç açtı

Başkan Barack Obama, federal hükümete kepenk kapattıran Cumhuriyetçileri sert bir dille eleştirdi. Başkan Obama, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçilerin daha önce kabul edilen sağlık reformu kanununda değişiklik yapılmasına teklifine ‘‘fidye istediler’’ şeklinde eleştirdi.

Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te danışmanları ile bir araya geldikten sonra Rose Garden’da basın mensuplarının karşısına çıkan Obama, birçok Amerikalı’nın uygun fiyatla sağlık hizmetlerinden yararlanmasını engellemek için Cumhuriyetçilerin ‘‘haçlı seferi ideolojisi ile’’ hükümeti kapatma noktasına kadar getirdiklerine işaret etti.

 

Muhalefet partisinin ideolojik savaş başlattığını belirten Obama Cumhuriyetçilere hitaben  ‘‘İşlerini yapmak için fidye talep ediyorlar’’ dedi. Cumhuriyetçilerin sağlık reformuna yönelik pazarlık isteklerine olumlu cevap vermeyeceğini belirten Başkan Obama “Muhalefetin pervasızca tavırı milyonlarca insanın hayatını olumsuz etkiliyor. Ben Kongre ile bunun pazarlığını yapmayacağım.”diye konuştu.

Cumhuriyetçileri hükümeti kapatmaktan vazgeçmeye çağıran ABD Başkanı Kongre’ye seslenerek “Geçirin bütçeyi ve bitirin bu kepenk kapatmayı.”dedi.

Cumhuriyetçiler Başkan Obama’dan borçlanma taban limitinin (debt ceiling)  arttırılması karşılığında Obamacare yasasının bir yıl ertelenmesi şartını öne sürüyorlardı. Muhalefet ile uzun süren pazarlıkların ardından hükümetin anlaşmaya varamaması üzerine bugün itibariyle kamuda çalışan 800 binden fazla insana ücretsiz izin verildi. Ancak zorunlu kamu hizmetlerinde çalışanların işlerine devam edeceği belirtildi.

 

Bugün itibariyle Obamacare reform paketinin bir kısmı yürürlüğe girdi. İnternetten sigorta planları satışa sunuldu. İlk gün yoğun talep nedeniyle sistem hata verdi.

Yeni sağlık yasasından  istifade etmek isteyen bir milyondan fazla insanın healthcare.gov sitesini ziyaret edebileceğini kaydeden Obama, halkın yoğun taleplerine cevap verebilmek için önümüzdeki birkaç saat içinde arızanın giderileceğini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.