NYT: ABD ve İran nükleer krizi yüz yüze görüşecek

NYT: ABD ve İran nükleer krizi yüz yüze görüşecek

New York Times, Washington ve Tahran yönetiminin uzun süredir devam eden nükleer krizi yüz yüze görüşmek konusunda uzlaştıklarını iddia etti. Gazetenin ismini vermediği bazı hükümet yetkililerine dayandırdığı habere göre, İran tarafı gizli tutulacak görüşmelerin 6 Kasım’daki ABD Başkanlık seçimlerinden sonra yapılması konusunda ısrar ediyor.

Hükümet kaynaklarından edinilen bir rapor, Mitt Romney tarafından İran ile yaşanan nükleer kriz konusunda zayıf bir tutum sergilemekle eleştirilen Obama yönetiminin bu ülkeyle yüz yüze masaya oturmaya hazırlandığını gösteriyor. Ancak yetkililer raporun uygulamaya konulabilmesi için İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in bunu onaylaması gerektiğini ifade ediyor. Aksi halde rapor başarısızlığa uğrayabilir.

İsrail’den ise gelişmeden rahatsız olduklarını ortaya koyan bir açıklama geldi. İsrail’in ABD Büyükelçisi Michael Oren, kendilerine hükümet yetkilileri tarafından bu gelişmeyi doğrulayıcı bir açıklama yapılmadığını belirtti. Oren, “İran’ın yüz yüze görüşmekle ödüllendirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

6 Kasım’da gerçekleşecek ABD Başkanlık seçimlerine az bir zaman kaldı. Seçimler öncesi iki başkanın son tv tartışmasının ana başlığı ise dış politika olacak. Mevcut gelişme sonrası adayların tv tartışmasında nasıl bir tavır takınacağı şimdiden merak konusu oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.