New Jersey’deki senatörlük yarışını Demokrat Booker kazandı

New Jersey’deki senatörlük yarışını Demokrat Booker kazandı

New Jersey eyaletindeki federal senatörlük özel seçiminin galibi Demokrat Parti’den yarışa katılan Cory Booker oldu. Booker’ın kazanması sürpriz olmazken, Başkan Barack Obama’dan sonra Senato’ya seçilen ilk sihayi Amerikalı oldu.

New Jersey eyaletinde senatör Frank Lautenberg’ün ölümü üzerine düzenlenen ara seçimleri kazanan Brooker 2006 yılından beri New Jersey’nin en büyük şehirlerinden biri olan Newark Belediye Başkanlığını yürütüyordu. Cumhuriyetçi Parti’den Steve Lonegan’ı yüzde 55’e yüzde 44 geride bırakan Booker, New Jersey eyaletinin ilk Afrika-Amerikalı senatörü olmayı başardı.

Booker, New Jersey’in Cumhuriyetçi Valisi Chris Christie ile başarılı bir çalışma yürütmüş, görev bölgesinde eğitim, ekonomik kalkınma konularında başarı göstermişti. New Jersey’liler Türklere yakınlığıylada tanınan Brooker’ı seçerek 1972 yılından bu zamana kadar olan geleneği de bozmadı. New Jersey eyaleti 1972’den bu zamana kadar hiçbir Cumhuriyetçi adayı Senato’ya göndermedi.

 

Booker’ın rakibi olan Lonegan, Cumhuriyetçi Parti içinde koyu muhafazakarları ifade eden Çay Parti’ye yakınlığı ile dikkat çekiyordu.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.