Muhafazakar aktör Chris Mitchum gözünü kongreye dikti

Muhafazakar aktör Chris Mitchum gözünü kongreye dikti

En son kazandığı seçimde Screen Actors Guild için yarışan Chris Mitchum, yönetimi elde etmeye yemin etmişti. Neredeyse otuz sene sonra, Mitchum aynı şekilde California’nın Central Coast bölgesindeki kongre seçimleri için iddialı konuşuyor.
       
68 yaşındaki Mitchum, babası Robert Mitchum gibi ünlü bir aktör. 60’a yakın filmde rol alan Mitchum, seçime California’nın Cumhuriyetçi partinin siyasetçileri Lois Capps ve Abel Maldonado ile  hazırlanıyor.
       
Eski bir eyalet senatörü olan Maldonado, aynı zamanda başarılı da bir çiftçi. 2009’da Maldonado’nun vergilerin artması konusunda Demokratlardan yana takındığı tutum muhafazarkarlar tarafından eleştrilmişti. 2010 yılındaki seçimlerde başarısız olan Maldonado’nun hezimeti, çiftliğindeki iş güvenliği ihlallleri ve aile şirketlerindeki vergi borcuna bağlanıyor.
       
Öte yandan, Santa Barbara’daki Cumhuriyetçilerden, “karanlık bir bin yılın eşiğindeyiz. Eğer yönetimi bu insanların elinden almazsak, bu sonumuz olur’ açıklaması geldi.
       
Hollywood’un yardıma yanaşmadığını ifade eden Mitchum, politikada gelecek vaaden bir star olduğunu söyledi. Mitchum ayrıca daha önce ‘Chisum’, ‘Ribo Lobo’ ve ‘Big Jake’ filmlerinde kendi gibi muhafazakar olan arkadaşı John Wayne ile rol aldığı için yönetmenlerin artık  kendisine rol teklif etmediğini belirtti.
       
Öte yandan Mitchum, hapishaneden kaçış hikayesini konu alan ‘The Last Hard Men’ filminin öncesinde uzun seneler Avrupa’da yine muhafazar bir arkadaşı Chartlon Heston ile çalışmıştı. Ünlü oyuncu Mitchum, Hollywood’un muhafazarkarların güç kazanmasını istemediğini ifade etti.
       
1998 yılında Julie Strain ile birlikte rol aldığı son filmi ‘Lethal Seduction’dan sonra da seçimlere giren Mitchum, eyalet meclisi  yarışında 9 puanlık farkla demokrat Hannah Beth Jackson’a yenilmişti.
       
Mitchum, yasadışı göç, Obama’nın sağlık planı, petrol ve önlenemez vergi artışları konusunda oldukça sert ve katı açıklamalar yapıyor. Obama’nın çok tehlikeli olduğunu söyleyen Mitchum, Capps ve Maldonada ile birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.