Meclis Başkanı Boehner’den Demokratlara sert eleştiri

Meclis Başkanı Boehner’den Demokratlara sert eleştiri

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı John Boehner, İç Güvenlik Bakanalığı’na göçmen sorunu konusunda ek bütçe sağlayacak olan tasarı için harekete geçmeyen Demokrat Partilileri sert dille eleştirdi. Boehner, “Meclis yapması gerekeni yapmıştır. Neden gidip Senato’daki Demokratlara ne zaman kaldırıp tasarıyı geçirmek için oylamaya gideceklerini sormuyorsunuz?” dedi.

İç Güvenlik Bakanlığı’na ek bütçe verilebilmesi için 27 Şubat son tarih. Bakanlığa sağlanacak ek ödenek konusunda Kongre’de Demokratlar ile Cumhuriyetçilerin bir uzlaşı yolu bulmasına pek olasılık verilmiyor. Meclis, geçtiğimiz ay 39.7 milyar dolarlık ek ödenek tasarısını kabul etmişti. Siyasi uzmanlar ek ödenek tasarısı ile Kongre’deki Cumhuriyetçilerin Başkan Barack Obama’nın göçmenlik konusunda manevra alanını daraltma çabasında olduğu yorumlarını yapıyor. Ancak İç Güvenlik Bakanlığı için ek ödeneği desteklemeyen Kongre’de birçok Cumhuriyetçi de bulunuyor. Gerekçeleri ise tasarıda Anayasa’ya aykırı hükümleri bulunduğu.

Başkan Obama, kendisinin göçmenlerle ilgili daha önce ortaya koyduğu eylem planını durdurmaya yönelik herhangi bir tasarıyı veto edeceğini birçok kez dile getirmişti. Meclis’in İç Güvenlik Bakanlığı’na ek ödenek çıkarma girişimi de Beyaz Saray tarafından Başkan’ın göçmen politikasını durdurmaya yönelik olarak değerlendiriliyor.

Geçtiğimiz hafta üç defa Senato’da oylanan tasarının geçmesi, Demokrat Partililerin muhalefeti etmesi nedeniyle engellendi. Demokratlar, göçmenlik sorunu konusunda tasarıda daha açık ifadelerin bulunması şartıyla destek olacaklarını dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.