‘Mali uçurum’ konusunda anlaşma umudu son güne kaldı

‘Mali uçurum’ konusunda anlaşma umudu son güne kaldı

ABD’de 1 Ocak’ta sona erecek vergi yasasının tekrar düzenlenmesi konusunda görüşmelerden sonuç alamayan liderlerin senatörleri devreye sokması da çözümsüzlüğe çare olmadı. Ekonomistlerin önlem alınmadığı takdirde ülkenin ‘mali uçurum’a sürükleneceği uyarılarının arasında müzakereler son güne kaldı.


Tatil olmasına rağmen Pazar günü de çalışmalarını sürdüren ABD’li senatörlerin gün içinde ortak bir önergeyi oylamaya sunması umut ediliyordu. Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid akşam saatlerinde yaptığı açıklamada görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Ancak gün boyu süren görüşmelerde çözüm adına ortaya bir şey koyulamadı.

Senota’daki Cumhuriyetçilerin lideri Mitc McConnell’ın eski dostu ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’i telefonla arayıp görüşmeler hakkındaki umudunu dile getirmesi üzerine Biden da görüşmelere dahil oldu ancak bu da çözüm adına bir gelişme sağlanmasına yetmedi.

Demokratları Senato’daki ikinci ismi Richard J. Durbi konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu çok kötü. Amerikalıların ‘Neden bunu çözmeyi bu kadar geciktirdiler.’ dediklerinden eminim.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Harry Reid Senato’nun pazartesi sabah 11’de tekrar toplanacağını ifade etti. Pazartesi gerçekleşecek görüşmelerin de geç saate kadar sürmesi bekleniyor.

Muhalefet liderleriyle yaptığı görüşmelerde anlaşmaya varamayan Obama daha önce yaptığı açıklamada çözümsüzlüğün devam etmesi halinde son gün kendi önerisinin kongrede oylamaya sunacağını ifade etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.