Kongreye olan güven azalıyor

Kongreye olan güven azalıyor

Yapılan kamuoyu yoklaması Kongre’ye duyulan güvenin son 40 yılın en düşük seviyesinde olduğunu gösterdi.

Gallup tarafından yapılan son anket, halkın yalnızca yüzde 14’ünün Kongre’nin izlediği politikalara destek verdiğini gösterdi. Anket sonucu ayrıca 1974’den bu zamana halkın Kongre’ye karşı hiç bu kadar güvensizlik içinde olmadığını da gösterdi.

Kongre’ye güvenin azalmasının muhalefet partisi Cumhuriyetçiler’den çok Demokrat Parti’ye zarar vereceği fikrini savunan siyasi uzmanlar, halkın, Beyaz Saray’ı ülkede kutuplaşmanın önüne geçememekle eleştirdiğine dikkat çekiyor. Anket sonucunu yorumlayan uzmanlar, kasım ayındaki seçime katılımın da düşük olacağı görüşünde.

2010 yılındaki ara seçim öncesinde yapılan anketler halkın Kongre’ye güven oranını yüzde 18 olarak belirlemişti. Bu oran 2006 yılındaki ara seçimde ise yüzde 29 olarak tespit edilmişti.

Ankete katılanların yüzde 66’sı Kongre’nin ortaya koymuş olduğu performanstan memnun olmadığını dile getirdi. Deneklerin yüzde 22’si ise hiçbir şeyin değişmediğini savunurken, yüzde 11 de oy kullanmakta eskiye oranla daha az istekli olduklarını kaydetti.

Anketin, 4-7 Eylül tarihleri arasında, bin 17 kişi ile görüşülerek hazırlandığı da bildirildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.