Kerry: Dış yardımlar hayır işi değil, güçlü ABD için yatırım

Kerry: Dış yardımlar hayır işi değil, güçlü ABD için yatırım

Dışişleri Bakanı John Kerry, kamuoyuna açık ilk konuşmasında bütçe kesintilerini gündemine aldı. ABD’nin dış yardım ve diplomasi konusunda daha çok yatırım yapması gerektiğine dikkat çeken Kerry, bunun ABD’nin güvenliği ve refahı için bir yatırım olduğunu ifade etti. Otomatik harcama kesintileri kapsamında Dışişleri Bakanlığı ve dış yardımlarından 2,6 milyar dolarlık bir payın kesilmesinin gündemde olduğu ifade ediliyor.

Otomatik harcama kesintileri kapsamında Dışişleri Bakanlığı bütçesi ile ‘dış yardımlar’ fonundan toplam 2.6 milyar dolarlık bir kesintinin gündeme gelmesi üzerinde uzlaşma sağlanamayan otomatik harcama kesintilerini dışişlerinin de öncelikli konusu haline getirdi. Bütçe çıkmazını ABD dış politikası için bir tehdit olarak gören Kerry, önlerindeki en büyük zorluğu diplomatların değil, siyasetçilerin çözeceğini belirtti.

Ülke kendi içindeki sorunları çözmezse dış politikada daha büyük sorunlarla karşılaşılabileceğine dikkat çeken Kerry, “Evimizde güçlü olmadan dışarıda güçlü olamayız.” ifadelerini kullandı.

Dış yardımların bir hediye veya hayır işi olarak görülmemesi gerektiğini belirten Kerry, “Bu güçlü ABD ve özgür dünya için bir yatırım.” şeklinde konuştu. Kongre’ye bir de uyarı yapan Kerry; “Bugün diplomat istihdam etmek, yarın ordu istihdam etmekten çok daha ucuz.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.