Kararsız eyaletlerde işsizlik oranı düşüşte!

Kararsız eyaletlerde işsizlik oranı düşüşte!

Geçtiğimiz ay içinde başkanlık seçimleri için hayati öneme sahip kararsız eyaletlerin çoğunda işsizlik oranının düştüğü kaydedildi. Cuma günü İşçi Dairesi’nden yapılan açıklamada Nevada ve Colorado’da da işsizlik oranının düştüğü bildirildi. Eylül ayı içerisinde  41 eyalette düştüğü gözlenen işsizlik oranı 6 eyalette yükselişe geçti ve 3 eyalette aynı düzeyde kaldı.

Geçen yıla göre yapılan karşılaştırmada işsizlik oranının 44 eyalette düştüğü 6 eyalette ise yükseldiği anlaşıldı. Başkan Barack Obama ile Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney arasındaki yarış kararsızların daha fazla olduğu eyaletlerde iyice kızışıyor.

Başkan Obama’nın göreve gelmesinden sonra ilk kez geçtiğimiz eylül ayında yüzde 8’in (yüzde 7.8) altına düşen işsizlik oranı ve çok yavaş büyüme gösteren ekonomi seçim kampanyasının ana konusuna dönüştü. Yarışın at başı olduğu 11 eyaletin yaklaşık yarısında işsizlik oranının ülke genelinin üzerinde olduğu gözleniyor. Obama ve Romney’nin birbirine çok yakın puanlarda bulunduğu Nevada’da işsizlik oranı yüzde 11.8 gibi rekor bir yükseklikte. Bu oran Ağustos ayındaki yüzde 12.1’lik orandan gerilemişti. Colorado’da işsizlik oranı yüzde yüzde 8.2’den yüzde 8’e gerilerken, Nort Carolina’da bu oran yüzde 9.6’ya düştü. Wisconsin’de de işsizlik oranı yüzde 7.3’e düştü. Öte yanda Virginia ve New Hampshire’da işsizlik oranı aynı düzeyde kaldı. Pennsylvania’da ise işsizlik yüzde 8.1’den yüzde 8.2’ye yükseldi.


  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt   alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.