Karantina’dan serbest bırakıldı ama şimdi de evine polis gönderildi

Karantina’dan serbest bırakıldı ama şimdi de evine polis gönderildi

Sierra Leone’dan geldikten sonra New Jersey (NJ) eyaletinde karantina altına alınan ancak pazartesi günü serbest bırakılan Hemşire’nin evine şimdi de polis gönderildi.

Maine eyaletinde ikamet eden Hemşire Kaci Hickox’un evine eyalet valisinin emri ile polis gönderildi. ABC ve NBC televizyon kanallarına konuşan Hickox, eyalet yönetiminin kendisine evinde karantina uygulamak istediğini söyledi. Kendisinin gönüllü olarak karantina altında kalacağı sözü verdiğini hatırlatan Hickox, buna rağmen Maine eyaleti valisinin evine polis göndererek kendisine zorunlu karantina uygulamak istendiğini savundu. Sıkı sıkıya kurallara uymayacağını belirten Hickox, sağlıklı olduğu halde kendisine karşı yapılan bu davranışın kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Maine eyaleti Valisi Paul LePage ise, ‘‘Hemşire’den gönüllü olarak kurallara uymasını beklerdik. Ancak kendisi kurallara uymayacağını söyledi. Biz onun sağlığından son derece endişeliyiz.’’ dedi.

Sierra Leone’a gönüllü olarak ‘Sınır Tanımayan Doktorlar’ ekibi ile giden Hickox, geçtiğimiz hafta aBD’ye dönmüş ve havaalanında karantina altına alınmıştı. Pazartesi günü serbest bırakılan Hickox, salı akşamı da Maine’deki evine ulaşmıştı. Valiliğin evine polis göndermesini eleştiren Hickox, ‘‘Evimin önüne polis gönderilerek beni bütün gün içeride tutmak, siyasilerin kabadayılığından başka birşey değil. Amerikan halkının sağlığını riske eden bir rahatsızlığım yok’’ diye tepki gösterdi.

Vali LePage ise, ‘‘Sağlık çalışanlarının gönüllü olarak Ebola virüsüne karşı mücadele etmelerini saygı ve takdirle karşılıyorum. Ancak Maine de yaşayan 1.3 milyon insanın sağlığını tehlikeye de atamam.’’ dedi.

Bu arada Hickox’un Avukatı Norman Siegel, müvekkiline karşı zorunlu karantina uygulamasının yapılması durumunda eyalet yönetimini dava edeceklerini açıkladı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.