John Kerry Dışişleri Bakanlığı görevi için Senato’nun onayını kazandı

John Kerry Dışişleri Bakanlığı görevi için Senato’nun onayını kazandı

Salı günü öğleden sonra yapılan Senato oylamasında  John F. Kerry, Dışişleri Bakanlığı görevi için büyük bir çoğunlukla Senato’nun onayını kazandı. Demokratik Parti Massachusetts Senatörü John Kerry Senato’daki üç Cumhuriyetçi senatörden ‘hayır’ oyu aldı.

Senato oylamasının sonuçları 94 ‘evet’e 3 ‘hayır’ olarak gelince Kerry’nin Dışişleri Bakanlığı görevini Hillary R. Clinton’dan devralmasının önündeki engeller de kalkmış oldu.

Senatör Kerry, Dışişleri Bakanlığı görevine oldukça zorlu bir dönem için gelecek. Suriye’deki koyu iç savaşta 60 bin kişinin ölmüş olması, İran’la nükleer silahsızlanma konusundaki görüşmelerin sonuç vermemesi, Kuzey Afrika’da ordu güçlerinin kontrolü ele alması gibi büyük sorunlar iş başı yapan Kerry’i bekliyor olacak.

Rusya ve Çin’le ilişkiler ile Ortadoğu’da gittikçe imkansızlığa bürünen barış görüşmeleri de Kerry’nin uğraşması gereken diğer konular olacak.

Senato’da Kerry’nin Dışişleri Bakanlığı pozisyonuna getirilmesine ‘hayır’ diyen isimler Teksas Senatörü Ted Cruz ve John Cornyn ile Oklahoma Senatörü James Inhofe’tu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.