Jackson’ın eşi de yolsuzluğa karışmış

Jackson’ın eşi de yolsuzluğa karışmış

Yolsuzluk iddiaları ile 15 yıldan fazladır sürdürdüğü milletvekilliğinden istifa eden Jesse Jackson Jr.’ın eşi Sandi Jackson’ın da vergi beyannamesinde yalan beyanda bulunduğu açıklandı.

Cuma günü federal savcıların Jackson ailesi ile ilgili yaptığı suçlama basında geniş yer buldu. Geçtiğimiz seçimlerde Illinois eyaleti 2. bölge milletvekili olarak tekrar seçilmeyi başaran Jackson, hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddiaları nedeniyle 1995’ten bu yana sürdürdüğü vekillik görevinden istifa etmişti.

Chicago Tribune gazetesi haberine göre Jackson, seçim kampanyası için yapılan bağıştan 750 bin doları kendi şahsi hesabına aktardığının belgelendiğini yazdı. Jackson ailesinin yatığı lüks harcamalar dikkat çekecek kadar artınca savcılık 6 Kasım seçimlerinden sonra devreye girmişti.


Jackson, ABC’nin Chicago yerel televizyonuna gönderdiği mektupta hata yaptığını ve bundan dolayı da pişman olduğunu duyurdu. Bugün ABC Chicago’ya gönderdiği mektupta Jackson, ‘‘Hata yaptım. Ailem, arkadaşlarım, yakınlarım ile bana destek olan tüm insanlardan en içten duygularımla özür diliyor girmiş olduğum bu hukuki sürecin henüz tamamlanmamış olduğu ancak herşeye rağmen insanların beni yaptığım iyi şeylerle hatırlamalarını istiyorum’’ dedi.

Jackson hakkında savcılığın muhtemelen 4 ila 4.5 yıl hapi istemesi bekleniyor. Jackson savcıların hakkında ileri sürdüğü suçlamaları kabul ederek 1 Şubat’ta hukuki makamlarla anlaşma imzalamıştı. Bu arada eşi Sandi Jackson’ın da vergi beyanında yanlış beyandan dolayı suçunun kanıtlandığı ve en fazla 3 yıl olmak üzere hapis cezası alması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.