Hükümetin kepenk kapatmasına saatler kala restleşme devam ediyor

Hükümetin kepenk kapatmasına saatler kala restleşme devam ediyor

Temsilciler Meclisi, Obamacare olarak bilinen sağlık reformunun bir yıl ertelenmesini içeren tasarıyı kabul etti. Hükümetin kepenk kapatmasına saatler kala kongrede siyasi restleşme devam ediyor.

Bugün yerel saatle 14.30 sularında demokratların kontrolündeki Senato, söz konusu tasarıyı reddetmişti. Başkan Barack Obama ise Kongre’deki liderlerle görüşüp ikna etmeye çalıştı fakat başarılı olamadı.

Aynı günün akşam saatlerinde Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde sağlık yasasının ertelenmesini kapsayan tasarı 201’e karşı 228 oyla kabul edildi. Tasarının meclisten geçmesi, ABD’nin kepenk kapatma ihtimalini arttırdı.

Gün içerisinde Cumhuriyetçileri kepenk kapatma konusunda uyaran Başkan Obama, sağlık reformunun yarından itibaren yürürlüğe gireceğini tekrar ifade etti.

Partililer son dakikaya kadar yeni bir tasarı üzerinde anlaşamazsa hükümet harcama yetkisi alamayacak ve 1996’dan sonra ilk kez kapanma eşiğine gelecek. Devlet kurumlarının işleyişi durma noktasına gelecek. Yaklaşık 800 bin kamu görevlisi ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalacak. Bütçe onaylanana kadar kamu görevlilerine ise maaş verilemeyecek.

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.