Hollywood’un Başkanı Obama!

Hollywood’un Başkanı Obama!

Başkanlık seçimleri için mücadele her geçen gün daha da artarak devam ediyor.Dış ve iç politikada yaşanan hemen her gelişmenin kazananı gösteren ibreyi yerinden oynattığı seçim çalışmalarında atılan her adımın önemi büyük. Bu nedenle Demokratik Parti 2012 Başkanlık seçim kampanyası yöneticileri tabandan daha fazla destek almak için her yöntemi deniyor. Bu yöntemler arasında halkın beğenisini toplayan ve insanların kendileri için rol model olarak benimsediği ünlülerin desteğini almak da var.

13spielbergclintons190Obama, Hollywood’un desteğini alma konusunda rakibi Mitt Romney’e büyük bir fark atmış gözüküyor. Hollywood Obama derken, Forbes dergisinin belirlediği Amerika’nın en zenginleri listesindeki birçok milyarder Mitt Romney’den yana desteklerini kullanıyor. Forbes dergisinde yayımlanan bir habere göre,  Amerika’nın en zenginleri arasında gösterilen 32 milyarder isim Romney’i destekleyen super PAC’e milyon dolarlık yardımlar yaparken Las Vegas’ın en zengin iş adamı olarak anılan Sheldon Adelson Romney’e 10 milyon dolarlık bağışta bulundu. Adelson, yardımların devam edeceğini de söyledi. Öte yandan Obama, süper-zengin olarak adlandırılan milyarderlerden destek almakta zorlanıyor. 2008 kampanyasından Obama’ya destek veren süper milyarderler olsa bile 1012 kampanyası için Obama bu isimlerden yeterli desteği alamayacağa benziyor.  

Obama’nın Forbes 400 içindeki en etkili destekçisi ünlü yönetmen Steven Spielberg. Spielberg’in 3 milyar dolarlık mal varlığı olduğuna inanılıyor. Ünlü yönetmen 100 bin dolarlık bir çekle Obama 2012 kampanyasına yardımda bulundu.

Obama sanat, sinema, moda, spor ve müzik dünyasından tartışmasız en fazla destek alan başkan. Eylül ayının başında Charlotte’ta yapılan Ulusal Demokratik Parti Kongre’sini bir politik arena olmanın dışında bir şov platformu haline getiren bir çok ünlü Başkan Barack Obama’ya açıktan desteklerini iletti.

brad-pittObama’ya desteğini açıklayan ünlülülerin başında hiç şüphesiz George Clooney geliyor. Clooney’nin evinde yapılan bir bağış programında Başkan’ın yeniden seçilebilmesi için 15 milyon dolar yardım toplanmıştı.
Obama’nın en ünlü destekçilerinden bir diğer isim ise Brad Pitt. Brad Pitt, annesi Jane Pitt’in Obama’yı hem cinsler arasındaki evliliği onaylamasından dolayı eleştirmesine rağmen Obama’yı desteklediğini açıklamıştı. Jane Pitt bu yılın başında Cumhuriyetçi Mitt Romney’i desteklediğini söyleyerek, tüm Hıristiyan arkadaşlarına Mormon olsa bile Romney’e oy vermelerini tavsiye etti.
Ben McKenzie ve Ashley Judd seçim bölgelerinde Obama 2012 kampanyası için aktif olarak çalışan sinema sanatçılarından. Ağustos ayının son günü Waterloo, Iowa’daki seçim ofisinde konuşma yapan ünlü ikili, seçim ofisine getirdikleri köpekleriyle de sempati topladı.
Desperate Housviwes isimli dizinin oyuncularından İspanyol kökenli Eva Longoria ülke genelinde Obama 2012 kampanyası için seçilen kampanya başkan yardımcılarından bir tanesi. Longoria Charlotte’ta yapılan Ulusal Kongre’de de sahne alarak bir konuşma yapmıştı.
Sinema dünyasından Obama’ya destek veren diğer ünlüler ise şöyle:
Jessica Alba, Alec Baldwin, Antonio Banderas, Jim Belushi, Jamie Lee Curtis, Matt Damon, Robert ScarlettJohanssonDe Niro, Johnny Depp, Danny DeVito, Kirk Douglas, Michael Douglas, Morgan Freeman, Whoopi Goldberg, Tom Hanks, Anne Hathaway, Salma Hayek, Samuel L. Jackson, Scarlett Johanson, Demi Moore, Michael Keaton, Ashton Kutcher, Julianne Moore, Al Pacino, Sean Penn, Natalie Portman, Julia Roberts, Susan Sarandon, Will Smith, Sharon Stone, Meryl Streep ve Ben Stiller.


Moda rüzgarı Obama’dan yana esiyor

Moda dünyası da Obama’nın tarafında gibi gözüküyor. Başkan’ın moda dünyası içindeki en güçlü ve ünlü destekçisi Vogue dergisinin baş editörü Anna Wintour. Geçtiğimiz aylarda oyuncu Sarah Jessica Parker’ın evinde Obama 2012 kampanyasına destek toplamak için düzenlenen davetin ev sahibeliğini üstlenen Wintour, bağlantıda olduğu isimlerden kampanyaya en fazla destek toplayan ünlüler arasında.
Torry Burch, Prabal Gurung, Derek Lam, Vera Wang ve Jason Wu gibi modaya yön veren pek çok desinatör de kamu oyuna Obama’nın yeniden seçilme kampanyasına destek verdiklerini açıkladı.

Müzik dünyasında Başkan Barack Obama’nın 2012 yeniden seçim kampanyasına destek veren isimlerden sadece bazıları ise şöyle: Marc Anthony, Jon Bon Jovi, Mariah Carey, Cher, Hilary Duff, Gloria Estefan, Al Green, Lady Gaga, Mick Jagger ve Alicia Keys.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.