Hillary Clinton kendisi ile çelişiyor mu?

Hillary Clinton kendisi ile çelişiyor mu?

2016 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin başkan aday adayları içinde ismi en fazla zikredilen Hillary Clinton’ın ‘The Atlantic’ dergisine verdiği mülakatın yankıları sürüyor.

Clinton mülakatında İsrail’in Gazze’de Birleşmiş Milletler’e (BM) ait okulu vurmasını dahi savunmasının yanı sıra Başkan Barack Obama’nın dış politikasını eleştirmesi haftanın siyasi gündemine oturdu. İsrail’in bugüne kadar 6 defa BM’ye ait okul ve mülteci kampını vurmasını, ‘‘İşin doğrusu emin değilim, savaş ortamları sislidir ve neler olduğunu kesin olarak bilmek imkansızdır.’’ diye savunan Clinton’ın Ukrayna’da düşürülen Malezya yolcu uçağı için de kesin dille Rusya’yı suçlaması dikkat çekti.

BM’nin Gazze’deki temsilcilerinden Christopher Gunness, son vurulan BM’ye ait okulun kordinatlarını 17 defa İsrailli yetkililere verdiklerini söylemişti. Gunness, İsrail’in vurduğu ve çoğunlukla çocuk ve kadınların olduğu toplam 16 kişinin hayatını yitirdiğini net bir şekilde dile getirmişti. Yine BM temsilcisi İsril’in mülteci kampı olan okulu vurmasından dolayı uluslararası anlaşmaları hiçe saydığı ve hakkında savaş suçu soruşturması açılmasını istemişti. BM’in net bir şekilde İsrail’i sorumlu tuttuğu olayı Clinton, İsrail’in suçluluğu kanıtlanmış bir olayda dahi savunması dikkat çekti. Oysa Clinton, geçtiğimiz ay CNN televizyonundan Fareed Zakaria’ya verdiği röportajda Malezya yolcu uçağını Rusların düşürdüğünü açık bir dile savunmuştu. Clinton’ın bir taraftan savaş ortamlarının sisli olması gerekçesi ile BM’ye ait kampların vurulmasına perde gererken Ukrayna’daki aynı ortamda Rusları direkt hedef tahtasına koyması siyasi uzmanlar tarafından çelişki olarak yorumlandı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.