Güney Kore lideri Obama’yla görüşürken Kuzey Kore füzeleri geri çekti

Güney Kore lideri Obama’yla görüşürken Kuzey Kore füzeleri geri çekti

Başkan Barack Obama, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile Kuzey Kore’nin son günlerde artan tehditlerini görüşmek üzere Beyaz Saray’da bir araya geldi.


İki lider görüşme henüz bir açıklama yapmazken Beyaz Saray yetkilileri Kuzey Kore tehdidi dışında ticaret ve ekonomik gelişme gibi konularında gündeme alındığını ifade etti.


Park’ın ziyareti 60. yılını dolduran ortaklığın ABD Güney Kore ortaklığının kutlamaları dolayısıyla gerçekleşti. ABD’deki ilk durağı New York olan Park’ın Washington’dan sonra Los Angeles’a geçecek.


Ziyaret hakkında açıklamada bulunan Beyaz Saray Asya İlişkileri Direktörü Daniel Russel, ziyaretin ABD’nin Güney Kore’nin güvenliği konusundaki kararlılığını vurguladığını belirtti.

Şubat ayında görevinin başına gelen Park, Güney Kore’nin ilk kadın devlet başkanı olmuştu.


KUZEY KORE FÜZELERİ GERİ ÇEKTİ


Bu arada Amerikalı yetkililer, Kuzey Kore’nin test etmeyi planladığı orta menzilli balistik füzeleri geri çektiğini açıkladı.


Kuzey Kore’nin doğusuna haftalar önce ateşe hazır şekilde konuşlandırılan füzelerin geri çekilmesinin yarımadadaki gerginliği azaltacağı belirtiliyor. BM Güvenlik Konseyi’nin Güney Kore asıllı Genel Sekreteri Ban Ki-mun da bu gelişmenin doğru yönde atılmış bir adım olacağını dile getirdi.

 


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.