Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Washington’da

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Washington’da

 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ABD Başkanı Barack Obama’nın davetlisi olarak üç günlük ziyaret düzenleyeceği Washington’a geldi.

Uçağıyla Maryland’deki Joint Base Andrews askeri hava üssüne gelen Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ABD hükümeti yetkilileri ve bando takımı tarafından karşılandı. Kendisini karşılayanlara tokalaşan Hollande, Fransa Milli Marşı’nın okunması sonrasında kendisini bekleyen araca binerek buradan ayrıldı.

Obama ile Hollande, yarın Beyaz Saray’da gerçekleştirilecek karşılama töreni sonrasında bir araya gelerek görüşmelerde bulunacak. Hollande, Obama ile düzenleyeceği ortak basın toplantısının ardından ise ABD Dışişleri Bakanlığında Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry ile öğle yemeği yiyecek.

Hollande, ziyareti sırasında Obama ile yapacağı toplantılarda Suriye ve Ukrayna’da yaşanan gelişmeler, İran’ın nükleer programı, Orta Afrika Cumhuriyeti ile Mali’de terörle mücadele gibi konuları masaya yatıracak. Hollande ile Obama’nın, Amerikan ulusal güvenlik ajansı NSA’in, birkaç ay önce ortaya çıkarak ABD ile Avrupa’nın arasını açan dinleme programını da ele alması bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, geçtiğimiz ay gizli bir ilişkisinin olduğunun öğrenilmesi üzerine eski Fransız First Lady’si Valerie Trierweiler’den ayrılması sebebiyle ABD ziyaretini yalnız gerçekleştiriyor. Hollande’ın bu ziyareti ayrıca Fransa’dan ABD’ye Cumhurbaşkanı düzeyinde 1996 yılından beri yapılan ilk ziyaret özelliğini taşıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.