Elizabeth Warren, başkanlık için kararını açıkladı

Elizabeth Warren, başkanlık için kararını açıkladı

Demokrat Parti içinde yıldızı yükselen siyasetçilerden olan Elizabeth Warren, 2016 başkanlık seçimlerinde aday adayı olup olmayacağına açıklık getirdi.

Demokrat Parti’nin Massachusetts Senatörü Warren, önümüzdeki başkanlık seçimlerinde aday adayı olmayacağını söyledi. Wall Street için korkulu rüya olarak görülen Warren, sosyal politikaları ile dikkat çeken bir isim. Huffington Post haber portalının ifade ettiği gibi Wall Street tarafından ‘‘aşırı solcu’’ olarak tanımlanmaya çalışılan Warren aynı zamanda liberallerin son yıllarda gözde ismi. Warren, senatör olmadan önce Harvard Üniversitesi’nde hukuk profosörüydü. İflas konusu uzmanı olan Warren, yaptığı çıkışlarla işçi sınıfının gözde siyasetçisi durumunda.

Warren, Fortune dergisine verdiği mülakatta, 2016 başkanlık seçimlerinde aday adayı olmayacağını yineledi. Senatör Warren, yeni Kongre’nin önümüzdeki çalışma döneminde bankaları rahatsız edecek herhangi bir politikaya izlemeyeceğine inandığını belirterek, ‘‘Vergisini ödeyen çalışan kesim yine oltanın ucunda olacak.’’ dedi.

Bankaların toplumun üretiminin tümü üzerinde kar amacıyla hareket etmek istediğini savunan Warren, ‘‘Bu sıradan halkın yine ekonomik olarak zorluklar yaşayacağı anlamına geliyor ki, her finans uzmanı bunun ekonomi için iyi olmadığı fikrinde.’’ dedi.

Büyük bankaları eleştiren Warren, ‘‘Büyük bankalar oyun alanında rekabet etmek zorunda değil. Kendi sermayesi için rekabet etmek zorunda olanlar yatırım bankaları, yatırım fonları.’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.