Dick Cheney, ‘Palin, yanlış tercihti’

Dick Cheney, ‘Palin, yanlış tercihti’

Eski başkan yardımcılarından Dick Cheney, 2008 seçimlerinde Senatör John McCain’in başkan seçilmesi durumunda yardımcısı olarak tercih ettiği Sarah Palin’in doğru tercih olmadığını söyledi.  ‘‘O seçimde (2008’i kast ediyor) bu işi iyi yürütemediler’’ diye ve Amerika’nın gelmiş geçmiş en kudretli başkan yardımcısı olarak tarihe geçen Cheney, ‘‘Tercih edilecek kişinin ABD’nin başkanı olacak kapasitesi var mı sorusunu geçmiş olması gerek’’ dedi.

ABC televizyonuna verdiği mülakatta eski Başkan George W. Bush’un 8 yıl süreyle yardımcılığını yürüten ve Beyaz Saray’da başkandan dahi daha fazla kudret sahibi olduğu yazılıp-çizilen Cheney, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney’e ikinci adam tercihinde Palin gibi yanlış birini seçmemesi yönünde mesaj gönderdi. Pazar sabahı TV çıkan Chaney, bir insanın etnik kökeni, geçmişi ve cinsiyetinin çok önemli olduğunu ve kapasitesi başkan yardımcılığına yetecek düzeyde olmasının şart olduğunu savundu.

‘‘Vali Palin’i severim’’ diyen Cheney, ‘‘Onun ile görüştüm, (Palin için) tanıyorum. Heyecan verici bir adaydı. Ancak geçmişi göz önüne alınca Palin ancak iki yıl valilik yapabilecek biriydi. Sınvanı (başkan yardımcısı olabilme) geçecek biri ve hazır olduğunu düşünmüyorum. O yanlış bir tercihti’’ dedi.  

Amerika’nın en kurt siyasetcilerinden olan Cheney, başkan yardımcılığı dışında savunma bakanı, Beyaz Saray genel sekreterliği, milletvekili ile Temsilciler Meclisi azınlık liderliği gibi görevlerde bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.