Dick Cheney, Cumhuriyetçi milletvekilleri ile biraraya geliyor

Dick Cheney, Cumhuriyetçi milletvekilleri ile biraraya geliyor

ABD’nin gelmiş geçmiş en güçlü başkan yardımcısı olarak bilinen ve Cumhuriyetçi Parti içindeki ağırlığı ile tanınan Dick Cheney, Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi milletvekilleri ile bugün biraraya geliyor.

Cheney, milletvekilleriyle kasım ayında yapılacak ara seçimler için yapılan bağış konusunu konuşacak. Cheney’nin Cumhuriyetçi milletvekillerine Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu ellerinde tutmalarının 2016’daki başkanlık seçimlerinde partiye kazandaracağı avantajları da anlatacağı kaydediliyor.

Cheney ile Meclis’teki Cumhuriyetçilerin biraraya geleceği toplantıya ayrıca Meclis Başkanı John Boehner’in de (Ohio) katılarak bir konuşma yapması bekleniyor.

Temsilciler Meclisi’nde Demokratların çoğunluğu ele geçirebilmeleri için 17 yeni vekil kazanmaları gerekiyor. Demokratlar geçtiğimiz temmuz ayında internet aracılığı ile seçmenlerden 41 milyon dolar bağış toplamayı başardı ki, bu 2012 genel seçimlerdeki başarılarının bir hayli üstünde. Henüz Ağustos ayında yapılan bağış toplamı ise açıklanmadı. 2006 yılında Cumhuriyetçilerin Meclis’te çoğunluğu kaybettikleri ara seçim öncesinde partiye yapılan bağışlar Demokratlara nisbeten gerideydi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.