Cumhuriyetçiler’in kongresini fırtına tehdit ediyor

Cumhuriyetçiler’in kongresini fırtına tehdit ediyor

Cumhuriyetçi Parti’nin hafta başında başlayacak olan Ulusal Kongresi fırtına tehditi altında. Pazartesi’den itibaren Florida’nın Batı kıyılarında etkili olacak olan Isaac kasırgası, Kongre’nin iptal edilip edilmeyeceği tartışmalarına neden oldu.

Atlantik Okyanusu’nda kasırga fırtınasının başlamasının ilk kurbanı Haiti’den sonra Cumhuriyetçi Partililer oldu. Haiti’de maddi zararlara ve can kaybına yol açan kasırganın pazartesi erken saatlerinden itibaren Amerikan kıyılarına ulaşması bekleniyor.

Amerikan sahillerini 1 kategori ile vuraması beklenen Isaac’ın şuan 700 kilometre karelik alanda etkili olduğu belirtildi. Amerikan Ulusal Kasırga Merkezi’nin  verdiği bilgiye göre Haiti’yi saatte 75 mil (120 km) hızla vuran kasırga Isaac’ın etkili olduğu alanlara 8 ila 20 inç (20 ila 52 cm) yağmur bıraktığı kaydedildi.  

KONGRE İPTAL EDİLMİYOR

CNN televizyonuna demeç veren Cumhuriyet Ulusal Kongre CEO’su William Harris, Florida’nın Tampa şehrinde pazartesi başlayıp 4 gün devam edecek olan partinin kongresinin plandığı şekilde yapılacağını söyledi. Harris, ‘‘Hava iyi ve daha sonra daha da iyi olacak. Kongre’yi iptal etmek için bir gerekçe yok’’ dedi.

republican party 2012 convention tampa

KONGREYE BÜYÜK KORUMA

Kongre’nin yapılacağı Tampa adeta koruma zırhına bürünüyor. Eyaletin farklı 59 güvenlik biriminden Tampa şehrine 3 bin 500 güvenlik personeli gönderilirken, özellikle Kongre’nin yapılacağı Tampa Bay Times Forum kapalı spor salonunun çevresinde güvenlik kuş uçurtmayacak. Kongre’de güveliği sağlamak için ayrıca 1.700 kişilik ‘Ulusal Muhafız’ (Naational Guard) ekibi de görev alacak.  

Cumhuriyetçi Parti’den Florida Valisi seçilmeyi başaran Rick Scott, eyaletlerinin kasırga tecrübesi olduğu ve bu konuda da gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.