Cumhuriyetçiler kasırga dışında kongreye herşeyi ile hazır

Cumhuriyetçiler kasırga dışında kongreye herşeyi ile hazır

Cumhuriyetçi Parti’nin (Eski Büyük Parti-GOP) başkan adayının resmiyet kazanacağı Florida eyaletinin Tampa şehrindeki partinin kurultayı bugün açıldı ancak yapılacak tüm etkinlikler Isaac (İsak) fırtınası nedeniyle salıya kaydırıldı.

Tampa şehri’nin merkezinde yapılan Cumhuriyetçiler’in  kurultayında Mitt Romney partinin onayını alıp başkan adaylığı resmiyet kazanacak. Diğer yandan da Romney, başkan yardımcısı adayı olarak ilan ettiği Wisconsin milletvekili Paul Ryan’ın da ilk defa partililerin karşısına çıkıp konuşma yapacak.

Tampa’da 40. kongresine yarın başlayacak olan Cumhuriyetçiler’de ilk önmeli konuşma Mitt Romney’in eşi Ann Romney yarın akşam yapacak. Ann, ilk defa Cumhuriyetçi Partilerin karşısına çıkacak ve kendisinden sonra Kongre’nin ana konuşmacısı olan New Jersey Valisi Chris Christie’yi kürsüye davet edecek. Salı günü partinin önde gelen 34 ismi kongrede söz alıp kalabalığa seslenecek.


IMG 6753
Çarşamba günü ise başkan yardımcısı Paul Ryan günün son konuşmacısı olarak delegelerin karşısına gelecek. Kongrenin son gününde ise Jeb Buch (eski başkan George W. Bush’un kardeşi ve Florida eski valisi) ile Mitt Romney’in birer konuşma yapacak.

Tampa şehrinin merkezinde yapılan kongre için polis deyim yerinde ise kuş uçurtmuyor. Havadan, denizden ve karadan korunan kongre binası çevresi, oldukça sıkı aramalardan sonra insanlara geçiş imkanı tanınııyor.

KONGRE’DEN DETAYLAR

Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den yeniden seçilmek için yarışacak olan Başkan Barack Obama’ya karşı Masschusetts eski valisi Mitt Romney, Kongre’den partinin 2 bin 286 delegesinin onayını alacak.  Cumhuriyetçiler bundan 40 yıl önce ilk defa kongreye gittiklerinde partinin delege sayısı 600 idi.  

Kongre’ye Amerika’dan ve dünya genelinden 15 bin gazeteci akredite oldu. Bir başka ifade ile Kongreye katılan her bir partili delege için 6.56 gazeteci düşüyor.


IMG 6851
Daha önce partinin Florida eyaletinin Miami şehrinde 1968 ve 1972 yıllarında Richard Nixon’ın başkan adaylığının onaylandığı kongreleri yapılmıştı. Ancak bugüne kadar en çok Cumhuriyetçi Parti’nin kongresine ev sahipliği yapan şehir olarak Chicago öne çıkıyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin ilk kurultayı 1856 yılında Philadelphia şehrinde gerçekleştirilir.

Kongreye 50 bin kişi katılıyor.

Kongrenin yapılacağı Tampa Times Forum kapalı spor salonu yaklaşık 20 bin kişi kapasiteli. 1996 yılında açılan kapalı spor salonu, bugünün maliyeti ile 212 milyon dolara mal olmuş.

Kongrenin Tampa şehrine 175 ila 200 milyon dolar gelir kazandırmasına öngörülüyor.

Bugüne kadar Tampa şehrinde kongreye katılım için gelenlerin kiraladığı otel oda sayısı ise 16 bin rakamını bulmuş durumda.

Kongrede çalışan gönüllü sayısı ise 7 bin 500 kişi.

Tampa şehri kongre için bugüne kadar komşu şehir ve kasabalardan getiridği güvenlik görevli sayısı yaklaşık 4 bin kişi ve bu kişilere yapılacak ödeme miktarı ise 15 milyon 250 bin dolar.  Şehir yönetimi yine kongre için gelen güvenlik elemanları, gönüllü çalışanlarının barınması ve yiyecekleri için yaklaşık 25 milyon dolar ödeme yapacak.


IMG 6857
Kongre için farklı il ve kasabalardan 4 bine yakın polis takviyesi yapılırken bin 700 Ulusal Muhafız askeri de yine Times Forum binası ile Tampa şehir merkezinde güvenliğe yardımcı oluyor.

Tampa şehrinin istediği eğer kabul edilirse Federal hükümet kongrenin güvenliği için 50 milyon dolarlık ödenek gönderecek.  

Kongrenin yapıldığı kapalı spor salonu ile kongre merkezinin yenilenme çalışması için 20 milyon dolar harcama yapıldı.

Kongre de görevli polislerin iletişimini sağlayacak cihaz, gaz maskesi gibi malzemeler için 6 milyon dolar harcandı. Yine şehir polisi 60 yeni gözetleme kamerası için 2 milyon dolar harcadı.

Kongrede görevli gönüllü ve resmi çalışanlar için bastırılan 17 bin 400 tişört için yaklaşık 86 bin dolar ödeme yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.