Cumhuriyetçi super PAC, Demokratları 3’e katladı

Cumhuriyetçi super PAC, Demokratları 3’e katladı

Geçen ay Mitt Romney’in seçim kampanyasına destek veren Super PAC, 20 milyon dolar topladı. Aynı dönem içinde Başkan Barack Obama’ya destek veren super PAC’ler ise sadece 6.1 milyon dolar da kaldı.  

Amerika’da Cumhuriyetçi Parti için son yıllarda ‘‘zenginler klubü’’ eleştirisi yapılıyor. Bu eleştirileri haklı çıkaracak son gelişme de Cumhuriyetçi Parti’nin kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde başkan adayı olan Mitt Romney’e verilen maddi desteğin boyutları. ‘‘Restore Our Future’’ (Geleceğimizin İnşası) adlı super PAC haziran ayı içinde Romney’in seçim kampanyasına 20 milyon dolar topladı. Demokratlar’da Geleceğimizin İnşası adlı super PAC’e karşılık olan ‘‘Priorities Action USA’’ (Önce Amerika İçin) adlı super PAC ise aynı ay içinde 6.1 milyon dolar bağış toplayabildi. Obama’nın seçim kampanyasına destek amacıyla toplanan 6.1 milyon dolarlık gelirin içinde bazı kişisel yardımlar ile ‘‘That super PAC’’in de katkısı bulunuyor.
Geleceğimizin İnşası super PAC, bir ayda 20 milyon dolar bağış toplayarak bugüne kadar bir ay içinde elde ettiği en büyük bağışı toplamış oldu. Geleceğimizin İnşası adlı super PAC, son topladığı bağışlarla bugüne kadar Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayına 100 milyon dolar destek sağlamış oldu.
Demokratlar, Geleceğimizin İnşası super PAC’i için Wall Street ile petrol endüstirisinin arkasında olduğunu savunuyor. Önce Amerika İçin adlı super PAC’i kuran milyoner Bill Burton, bu seçimlerin Cumhuriyetçi milyonerler için pastadan büyük pay alma fırsatı olması nedeniyle Romney’i var güçleri ile desteklediklerini savundu. Burton, ‘‘Onlar biliyor ki (milyoner Cumhuriyetçiler için) Romney iktidara gelirse fakirin ve orta tabakanın değil kendisini destekleyen milyonerleri öncelikle gözetecek’’ dedi.

Geçen ay super PAC dışında bireylerin vermiş olduğu seçim yardımlarında da Romney, rakibi Obama’ya 35 milyon dolar fark atmıştı. Haziran ayında Romney’in seçim kampanyası 106 milyon dolar toplarken Obama aynı dönem içinde 71 milyon dolar bağış elde etmişti.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.