Cumhuriyetçi Karl Rove’dan partisine çağrı: Obama’nın teklifini değerlendirin

Cumhuriyetçi Karl Rove’dan partisine çağrı: Obama’nın teklifini değerlendirin

Cumhuriyetçi Parti’nin ağır toplarından Karl Rove, partisine Başkan Barack Obama’nın göçmenlik reform paketi için yaptığı teklifi değerlendirmesi çağrısında bulundu. ABD’nin eski başkanlarından George W. Bush’un iki dönem seçilmesinde en büyük katkıyı sağlayanlar insanlardan biri olarak gösterilen Rove,  “Başkan’ın teklifini Cumhuriyetçi Parti değerlendirmeli. Bu sorunun çözümü için bir fırsat” dedi.

Görev başında olduğu dönem ‘siyasetin kirli oyunlarına sıkça bulaştığı’ iddialarıyla yoğun eleştiri alan Rove, tarafsız komisyonun Kongre’de yaptığı çalışmaların kaçak göçmenler meselesi için önemli olduğunu söyledi.

Başkan Obama’nın Kongre’den talep ettiği 3.7 milyar dolarlık ek bütçe için Demokratlarla Cumhuriyetçilerin ortaklaşa çalışması gerektiğini de ifade eden Rove, sınırda yaşanan insani krizin çözümü noktasında Cumhuriyetçilerin olumlu katkı sağlaması gerektiğine işaret etti. “Cumhuriyetçiler umarım bu konuda Başkan Obama’nın ellini güçlendirir. 3.7 milyar dolarlık bütçe bence Kongre’den geçmeli” diyen Rove’un bu çıkışı Washington’da sürpriz olarak değerlendirildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.