CNN’in anketine göre Clinton’ın kazanma şansı yok

CNN’in anketine göre Clinton’ın kazanma şansı yok

Iowa ile New Hampshire eyaletlerinde yapılacak olan önseçimler hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan adaylığı yarışında kritik öneme sahip.

Son yapılan kamuoyu yoklamalarında, yakın zamana kadar kesin favori görülen Demokrat Parti’nin güçlü başkan aday adayı Hillary Clinton’ın rakibi Vermont Seatörü Bernie Sanders’a karşı kaybedeceğini gösteriyor.

CNN ile WMUR kurumunun ortak yaptığı son ankete göre Sanders, New Hampshire eyaletinde Clinton’a karşı fark atmış durumda. Anket Sanders’ın yüzde 60, Clinton ise ancak yüzde 33 oranında Demokrat seçmenden destek aldığını belirtiyor.

CNN/WMUR raporunun sonuçlarını ‘uçuk’ olarak değerlendiren Clinton’ın seçim kampanyası şefi Joel Benenson, diğer kamuoyu yoklamaları ile son yapılanın kıyaslandığında aralarında ciddi farkın olduğuna işaret etti.

New Hampshire’da Demokrat Partili seçmenler arasında yapılan önceki kamuoyu yoklamalarının hiçbirin de Clinton ile Sanders arasında böylesine yüksek oy farkı tespit edilememişti. Son bir ay içinde yapılan anketlerde ya Sanders ya da Clinton az bir fark ile önde görünüyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.