Clinton ve Ashton Balkanlar’a gidiyor

Clinton ve Ashton Balkanlar’a gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’un gelecek hafta gerçekleştirecekleri Balkan ülkeleri ziyaretleri kapsamında Bosna-Hersek, Sırbistan, Kosova, Arnavutluk ve Hırvatistan’a gideceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Clinton’un, ABD’nin, Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği (AB) ve NATO’ya üye olma yolundaki desteğini vurgulamak amacıyla böyle bir ziyaret planladığı belirtildi. Açıklamada, Clinton’a Balkan turu sırasında Ashton’un da eşlik edeceği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, ikilinin Saraybosna ziyaretleri sırasında, siyasi liderlerin Bosna Hersek halkının çıkarları doğrultusunda faaliyetleri yoğunlaştırmaları için çağrıda bulunacağı kaydedildi.

Clinton ve Ashton’un Belgrad ve Priştine ziyaretleri kapsamında ise iki ülke arasındaki sorunların çözülmesi ve yürütülen görüşmeler ile ilgili konuların ele alınacağı belirtildi.

Açıklamada, Clinton’un Zagreb ziyareti kapsamında Hırvatistan’ın AB üyeliği ve NATO ile işbirliği konularının görüşüleceği belirtildi.

Clinton ayrıca, Arnavutluk’un bağımsızlığının 100. yılı vesilesiyle başkent Tiran’daki Arnavutluk Parlamentosu’nda da konuşma yapacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.