Clinton arabuluculuk için yola çıktı

Clinton arabuluculuk için yola çıktı

Beyaz Saray, Başkan Barack Obama’nın, bugün Dışişleri Bakanı Hillary R. Clinton’ı Gazze ve İsrail arasında yaşanan gerginliğe bir son vermesi için bölgeye gönderdiğini açıkladı.

Başkan Obama’nın Asya gezisine katılan ve üç ülkede başkanla birlikte temaslarda bulunan Clinton, özel uçağıyla bugün gezilerden ayrılarak öncelikle İsrail’e gidecek. Öncelikle İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşecek olan Dışişleri Bakanı Clinton, ardından Gazze’ye geçerek Filistinli liderlerle görüşecek. Clinton, gezisinin son durağında Mısırlı yetkililerle yaşanan kriz hakkında görüş alışverişinde bulunacak. 

Clinton’ın bölgeye yapacağı ziyaret Amerika’nın Orta Doğu krizi içindeki rolünü derinleştirdiği ile ilgili yorumlara sebep oluyor. Obama pazartesi gecesi Asya gezisinde yaptığı bir çok telefon konuşmasıyla bölgedeki tansiyon ve gelişmelerle ilgili bilgi alarak ertesi gün krizde daha fazla rol oynama kararlılığıyla Clinton’ı bölgeye gönderdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un da bugün İsrail’e gelerek Netanyahu ile bir görüşme yapacağı biliniyor. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.