Çevreciler New Jersey eyaletini dava etti!

Çevreciler New Jersey eyaletini dava etti!

Çevreci gruplar New Jersey eyaletini, Vali Chris Christie’nin eyaleti Bölgesel Yeşilev Gaz Girişimi (Regional Greenhouse Gas Initiative – RGGI)’nden çekme kararı ile ilgili olarak mahkemeye verdi.

RGGI enerji santrallerinin sebep olduğu çevre kirliliğini önlemeyi hedefleyen ve 10 eyaletten oluşan yoğunlaştırılmış bir girişim.
Vali Christie geçtiğimiz Mayıs ayında yaptığı bir açıklamada RGGI’yı ‘Reggie’ diye isimlendirerek, girişimin karbon dioksit emilimini azaltmak konusunda yetersiz olduğunu belirtmiş, New Jersey eyaletinin bu girişimden çekilebileceğini söylemişti.
Trenton Yüksek Mahkemesi’ne dava açan Appellate Division, the Natural Resources Defense Council ve Environment New Jersey gibi çevreci kuruluşlar Vali’nin kararının hukuk dışı olduğunu iddia etti. Davanın iddia kısmında yer alan ifadelere göre Chris Christie eyaleti bu oluşumdan çekme kararını ve bunun nedenini kamuoyuyla paylaşmak ve kamuoyundan yorumları almak için kararla ilgili açıklama arasına bir zaman dilimi koymakla yükümlü idi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.