CEO’lardan Obama’ya ‘mali uçurum’ desteği

CEO’lardan Obama’ya ‘mali uçurum’ desteği

Başkan Barack Obama, dev şirketlerin CEO’ları ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. CEO’lar yıllık 250 bin dolar üstü gelir elde edenlerin vergi oranlarının arttırılması dâhil ‘mali uçurum’ konusunda Obama yönetimine destek verdi. Görüşmeye Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’de katıldı.

Obama aralarında Goldman Sachs, Deloitte, Yahoo, Marriott ve Coca Cola gibi dev şirketlerin yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 14 CEO’nun ‘mali uçurum’ hakkında görüşlerine başvurdu. Obama ile ‘mali uçurum’u tartışan yöneticiler yıl sonu gelmeden sorunun çözülmesini talep etti. Yöneticiler ayrıca kendileri gibi yüksek kazançlı şirketlerin vergi oranlarının arttırılmasına da destek verdi.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Deloitte CEO’su Joe Echevarria görüşmeye katılan yöneticilerin vergi oranlarının arttırılmasına ihtiyaç olduğu konusunda hemfikir olduğunu ifade etti.

CNN’e konuşan Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein ise, vergi oranlarının mümkün olduğunca düşük olmasının şirketlerin teşvik edilmesi bakımından daha olumlu olabileceğini ifade etti. Blankfein, “Ama oranların artması gerekiyorsa bunu yapacağız.” dedi.

Beyaz Saray sözcüleri görüşmenin içeriği hakkında bilgi vermekten kaçındı. Obama daha önce de küçük işletme sahipleriyle bir araya gelmiş ve görüş alış verişinde bulunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.