Bütçe krizine rağmen ölüm tazminatı verilecek

Bütçe krizine rağmen ölüm tazminatı verilecek

ABD Temsilciler Meclisi  ölen askerlerin ailelerine yapılan yardımları içeren tasarıyı oy birliliği ile kabul etti. Bütçe krizinden sonra Afganistan’da ölen 5 askerin ailelerine gerekli yardımları yapamayan Savunma Bakanlığı, söz konusu engelleyici maddenin kaldırılmasını istemişti. Bugün maddeyi görüşmek için bir araya gelen Temsilciler Meclisi, ölüm tazminatının verilmesini  sağlayan maddeyi  425 oyla kabul etti. Afganistan’da 5 Amerikan askerinin hayatını kaybetmesinden sonra harekete geçen ABD Başkanı Barack Obama, ölen askerlerin yakınlarına  yapılması gereken maddi yardım için, ilgili maddenin bir an önce görüşülmesi gerektiğini söylemişti.

ABD Hükümeti’nin cumartesi günü hayatını kaybeden askerlerin ailelerine 100 bin dolar ölüm tazminatı vermesi gerekiyor. Yapılan yardımın cenaze masrafları ve günlük ihtiyaçların karşılanması için kullanılıyor.

Bütçe krizinin Ekim ayının sonuna kadar devam etmesi halinde 5 milyon gazi için yapılan 6.5 milyar dolarlık yardımın gecikebileceği belirtildi.

 

1 Ekim’de başlayan bütçe krizi 9 gündür devam ediyor. Siyasi partilerin bir araya gelip, yeni bütçe ile ilgili anlaşmaları gerekiyor.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.