Bush’un eski bakanı: Clinton’a oy vereceğim

Bush’un eski bakanı: Clinton’a oy vereceğim

George W. Bush hükümetinin eski bakanlarından Hank Paulson, 8 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde oyunu Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı Hillary Clinton için kullanacağını söyledi.

Paulson Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı eski eski hazine bakanı olan Paulson, Washington Post gazetesine yazdığı yorum makalesinde mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı yerine Clinton’a oy vereceğini yazdı. Paulson makalesinde, “Amerika halkının birliğini sağlama umudu, ekonomimizin güçlü olması, ekolojik iyileşme ve dünyadaki yerimiz için Hillary Clinton’a oy vereceğim’’ dedi.

Paulson, makalesinde birçok partili arkadaşının da kendisi gibi düşündüğünü ifade etti.

Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’a karşı parti içinde ciddi rahatsızlık olduğu uzun süredir biliniyordu. Muhafazakar partinin birçok önemli ismi Trump’a destek açıklamasında bulunmadığı gibi aksine başkan adaylarını son derece sert eleştirilerde bulunmuştu. Bunların başında da partinin 2012 yılındaki başkanlık seçiminde başkan adayı olan Mitt Romney geliyor.

Paulson gibi Bush hükümetinde yer almış, dışişleri bakan yardımcılığı yapmış olan Richard Armitage de geçen hafta seçimlerde Clinton’a oy vereceğini açıklamıştı.

Bir dönem Goldman Sachs CEO’su görevinde de bulunmuş olan Paulson, ‘‘Eğer Trump partimizin sancağını taşıyacak olursa, bu hepimizin popülist birisi tarafından ülkemizin en büyük siyasi partisini kaçırmasına tanık edecek’’ dedi.

Mensubu olduğu partinin başkan adayı olarak Trump’ın seçimlere gitmesini Paulson, şöyle devam etti; ‘‘Cehalet, korku, önyargı, tecrit, korkak ve popülizme ayak uydurarak Trump’a bu görevi vermek (başkan adaylığı) beni bir Cumhuriyetçi olarak derinden rahatsız ediyor. Bu beni bir Amerikalı olarak daha da fazla rahatsız ediyor. Yeter artık! Bu parti önce ülkenin birliğini düşünmek ve o yolda harekete geçerek; ‘Asla Trump’ diye sesini yükseltmeli.’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.