Bush, adaylığı için bu defa Washington’da lobi yapacak

Bush, adaylığı için bu defa Washington’da lobi yapacak

2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olacağı her geçen gün daha da netlik kazanan Florida eski valisi Jeb Bush, önümüzdeki hafta Washington D.C’ye giderek adaylığı için lobi yapacak.

Washington ziyaretinde Bush, ‘‘K Street’’ olarak anılan başkentteki önemli düşünce kuruluşlarının bulunduğu bölgede temaslarda bulunacak. Bush, ayrıca üst düzey CEO ve seçim kampanyasında muhtemel maddi destek verecek olan sponsorları ile bir araya gelecek.

Bush, geçtiğimiz haftalarda New York ve California başta olmak üzere ülkenin önemli şehirlerine giderek seçim kampanyası için kurulan Super PAC’a (lobi) bağış toplamıştı. Washington seçimlerde başkan aday adayları için büyük merkez anlamına gelmiyor ancak Bush, başkent ziyareti ile birincisi seçim kampanyasına mümkün olduğu kadar para toplama amacında. İkinci olarak ise, Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel bir diğer başkanlık için güçlü adayı olarak görülen Mitt Romney’in siyaset koridorlarında yolunu kesebilmek.

ABD’de başkalık seçimleri için siyaset sahnesi erken ısınmaya başladı. Demokrat Parti’de eski dışişleri bakanı Hillary Clinton dışında ikinci bir aday adayının ismi henüz ciddi olarak zikredilmiyor. Cumhuriyetçiler de ise çekişmenin başa baş geçeceği sinyalleri çok erken gelmeye başladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.