Bill Clinton: Zamanında imzaladığım evlilik yasası, şimdi anayasaya aykırı

Bill Clinton: Zamanında imzaladığım evlilik yasası, şimdi anayasaya aykırı

Eski başkanlardan Bill Clinton, 1996 yılında imzaladığı ‘Evliliği Koruma Eylemi’ (Defense of Marriage Act-DOMA) yasasının bugün Amerikan Anayasası’na aykırı olduğunu savundu.

Washington Post gazetesine konuyla ilgili bir makale yazan Clinton,  1996 yılında DOMA yasası imzalandığı dönemde hiçbir eyaletin eşcinsel evliliği tanımadığını, yalnızca bazı grupların bu yönde çalışmaları bulunduğunu hatırlattı.

DOMA kanunda evliliğin ancak kadın ile erkek arasında olabileceği ifade ediliyor. Clinton, makalesinde, DOMA’nın bugün Amerikan Anayasası’na uygun olmadığını belirterek, Yüksek Mahkeme üylerinin anayasaya uygun düzenleme yapması gerektiğini savundu. Clinton, bu düzenlemeye gerekçe olarak ise eşcinsel evliliği yasal hale getirmiş olan 9 eyalet ile Washington D.C.’nin olmasını neden gösterdi. Ayrıca Clinton düzenleme için bir başka gerekçe olarak da eşcinsellere karşı ‘ayrımcılığın’ yapılmasının Anayasa’ya aykırı olacağını kaydetti.

 

Clinton’ın DOMA yasasını imzaladığı dönemde Amerikan halkının yüzde 27’si eşcinsel evliliği destekliyordu. Son aylarda yapılan kamuoyu yoklamalarına göre ise eşcinsel evliliğin kendisini rahatsız etmeyeceğini belirtenlerin oranı yüzde 50’lerde görünüyor. Eşcinsel evliliğe karşı olanların yüzdesi ise 37.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.