Beyaz Saray, Kongre’den İç Güvenlik Bakanlığı’nın bütçe krizini aşmasını istedi

Beyaz Saray, Kongre’den İç Güvenlik Bakanlığı’nın bütçe krizini aşmasını istedi

Beyaz Saray Genel Sekreteri Denis McDonough, İç Güvenlik Bakanlığı’nın (HSD) bütçesiyle ilgili Kongre’de çıkan sorunun biran önce çözülmesini istedi.

Kongre’de HSD’nin bütçe krizinin terörizme karşı ülkenin güvenlik riskini arttırdığına dikkat çeken McDonough, ‘‘Yemen’deki ve Arap Yarım Adası’ndaki El-Kaide terör örgütünün dünyanın diğer bölgelerindeki gibi ABD’ye karşı da saldırı planları içinde olduğunu biliyoruz’’ dedi.

Terör saldırılarına karşı her daim bir adım önde olmak zorunluğunda bulunduklarının altını çizen Beyaz Saray Genel Sekreteri, Kongre’yi vakit geçirmeden HSD’nin bütçe sorununu çözmeye çağırdı. HSD’nin yalnızca ülkeyi terör saldırılarına karşı değil sınır güvenliği, siber saldırı ve havalimanlarındaki güvenliği sağladığına işaret eden McDonough, bakanlığa bağlı güvenlik birimlerinin maaşlarını alamadıkları takdirde çalışamayacaklarını vurguladı.

Kongre’de Demokrat Partililer ile Cumhuriyetçiler arasında soruna neden olan HSD bütçesi, muhafazakar partinin Başkan Barack Obama’nın göçmen reformu ile ilgili eylem planlarını kısıtlamaya çalışıyor. Cumhuriyetçiler, bakanlığın bütçesine ek ödenek çıkararak karşılığında HSD’ın özellikle kaçak göçmenler konusunda yaptığı harcama kalemlerini düşürme çabasında. Demokrat Partililer ve Beyaz Saray ise Cumhuriyetçilerin ek ödenek teklifine karşı Obama’nın göçmen politikasına getirilmek istenilen kısıtlamaya karşı çıkıyor. Bakanlığın bütçesi bu ayın sonuna kadar Kongre’de kabul edilmek zorunda aksi takdirde bakanlık kepenkleri kapatacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.