Beyaz Saray, Bingazi saldırısıyla ilgili 99 sayfadan oluşan yazışmaları yayınladı

Beyaz Saray, Bingazi saldırısıyla ilgili 99 sayfadan oluşan yazışmaları yayınladı

Beyaz Saray, Libya’nın Bingazi kentinde geçen yıl 11 Eylül’de ABD diplomatik misyonuna düzenlenen saldırıyla ilgili 99 sayfadan oluşan yazışmaları yayınladı.


E-postayla yapılan yazışmalarla el yazısıyla kaleme alınmış notların yer aldığı sayfa, Bingazi’de ABD Büyükelçisi Chris Stevens dahil 4 Amerikalının ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından basına açıklama yapma hazırlığı sırasında üst düzey yöneticiler arasında geçen diyalogları içeriyor.


Obama yönetiminin yazışmaları yayınlaması, Bingazi saldırısının neden olduğu krizi ele alış biçimine yöneltilen eleştirileri giderme girişimi olarak görülüyor.


Yazışmaların, CIA, Dışişleri Bakanlığı ve FBI dahil olmak üzere çeşitli kurumların üyeleri arasında yapıldığı belirtiliyor.


Cumhuriyetçiler, Beyaz Saray’ın, başkanlık seçiminden önce saldırıyla bağlantılı olarak terörizmi önemsizleştirdiğini iddia ediyordu.


Saldırıdan beş gün sonra ABD’nin BM Büyükelçisi Susan Rice, olayın, Hz. Muhammed’e hakaret eden film nedeniyle düzenlenen gösterilerin neticesinde meydana geldiğini ileri sürmüş, bu açıklama eleştirilere maruz kalmıştı.


Dönemin ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland’ın, bir e-postada, olayda El Kaide’nin rolü bulunduğuna ilişkin herhangi bir imanın, başkanlık seçimi öncesi Cumhuriyetçilere, Obama yönetimine saldırmak için fırsat vereceğini savunmuştu. Terörizmle mücadele, Başkan Barack Obama’nın yeniden seçilebilmek için taahhüt ettiği güçlü noktalardan biriydi.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.