Bekir Bozdağ; ‘‘Bizbirimize siyasi gözlükle baktığımızda biraraya gelmekte sıkıntı çekeriz’’

Bekir Bozdağ; ‘‘Bizbirimize siyasi gözlükle baktığımızda biraraya gelmekte sıkıntı çekeriz’’

Türk Günü Yürüyüş ve Festivali’nden sonra bir araya geldiği Türk dernekleri temsilcilerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, birlik beraberlik mesajı verip siyasete atılmalarını istedi.

Türk derneklerinin rekabet içinde olmalarını arzu ettiklerini belirten Bozdağ, ‘‘Ama birbirinizle değil de sorunları çözmek için, daha fazla emek üretmek adına, karşılaştıkları güçlükleri birlikte aşma konusunda bir yarış olursa bu tabi ki faydalı olur’’ dedi.

Bir Türk vatandaşının birden çok Türk derneğine üye olmasının doğal olduğu ve bunun da normal karşılanması gerektiğini aktaran Bozdağ, ‘‘Bunda fayda vardır, daha fazla kaynaşmaya vesile olur. Asıl hedefimizin sorunlarımızı birlikte çözme. Bunu başarırsak birlikte yaşadığımız toplumda aşamayacağımız sorun kalmaz’’ diye konuştu.

Türkiye’deki farklı siyasi görüşlerin, partilerin olduğunu ancak bunun yurt dışında yaşayan Türk insanı arasında ayrımcılığa yol açmaması konusunda uyarıda bulunan Bozdaş, ‘‘Bizlerin farklı kanaatleri olabilir. Bu da doğaldır. Ama biz burada Türk toplumunun temsilcileri olarak siyasetin üstünde ve dışında her hadiseye vaziyet ederken, yaklaşımlarımızı öyle koymalı’’ şeklinde konuştu.

 MG 4426
Yurt dışındaki Türklerin siyasi görüş farklılıkları nedeniyle dayanışma içinde olmamaları konusu üzerinde ısrarla duran Bozdağ, ‘‘Bizbirimize siyasi gözlükle baktığımızda biraraya gelmekte sıkıntı çekeriz’’ dedi.

Dayanışmanın olabilmesi için siyasi gözlüklerin çıkarılıp bir kenara konulması gerektiğini savunan Bozdağ, ‘‘Yeri geldiğinde onu takarız. Ama biz ilişkilerimiz, işbirliklerimiz, ortak çalışmalarımız noktasında bunu çıkararak (siyasi gözlüğü) birlikte hareket etmemizde çok büyük fayda var’’ şeklinde birlik mesajı verdi.

Bozdağ, Dernek temsilcilerine Amerika’nın siyaset hayatına Türk insanının atılması gerektiğini belirterek şöyle devam etti; ‘‘Yıllardır siyasetin içinden biri olarak görüyorum ki kumaş çok iyi (ABD de yaşayan Türkleri kast ediyor). Ama yeter ki iyi terzi ile bu kumaştan iyi elbiseler çıkarmayı bilelim. Yani sizin terzililiğinizden bu kumaştan çok iyi elbiseler çıkarılır ve herkes de hayran kalır.’’

Amerika’daki Türk toplumunun örgütlü olmasını tavsiye eden Bozdağ, maçları sahada seyirciler değil takımların kazandığını hatırlattı. ‘‘Onun için burada seyirci pozisyonundan takım pozisyonuna geçmek geçmek gerek. Bu da örgütlü yapı demektir’’ diye Bozdağ, Amerika’daki Türklerin artık örgütlü yapıya geçtiğini ve artık maçı kazanabilecek seviyeye ulaştığını ileri sürdü.

Avrupa’nın pek çok ülkesinde Türklerin siyaset hayatına atıldığını ve başarılı olduğunu hatırlatan Bozdağ, artık sıranın Amerika’da yaşayan Türklere geldiğini söyledi. Basına açık bölümden katılımcılara seslenen Bozdağ, daha sonra gazetecilerin salondan ayrılmasından sonra Türk dernek temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.