Başkanlık yarışı, gençleri 2008’dekinin yarısı kadar heyecanlandırmıyor

Başkanlık yarışı, gençleri 2008’dekinin yarısı kadar heyecanlandırmıyor

Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan bir çalışma, gençler arasında başkanlık seçimine duyulan ilginin 2008 yılına oranla yarı yarıya azaldığını ortaya çıkardı. Buna göre 2012 yılında ilk kez oy kullanacak olan gençler, henüz oy kullanamadıkları 2008 seçimlerinde partiler arasındaki yarışa çok daha fazla heyecan duyuyordu.

Araştırma, kasım ayında ilk defa oy kullanacak olan 18-21 yaş arası 425 öğrenci ile görüşülerek hazırlandı. Öğrencilerin yüzde 45’i 2008 seçimleri öncesinde ‘çok heyecanlı’ olduklarını belirtirken ankete katılanların sadece yüzde 23’ü 2012 seçimleri için aynı heyecanı duyduğunu söyledi.

Gençlerin Obama’ya desteği sürüyor

Çalışmanın sonuçlarına göre ilk kez oy kullanacak gençlerin yüzde 76’sı bir sonraki ABD başkanının yine Barack Obama olacağını düşünüyor. ‘Seçimlerde Barack Obama’ya oy vereceğim’ diyenlerin oranı ise yüzde 63. Öğrencilerin sadece yüzde 11’i Beyaz Saray’da Cumhuriyetçi aday Mitt Romney’i görmek istiyor.  

Araştırma ayrıca ‘The Daily Show’ ve ‘The Colbert Report’ gibi siyasi-komedi ağırlıklı televizyon programlarının ilk kez oy verecek olan öğrencilerin politik tercihlerini üniversitedeki profesörlerinden daha fazla etkilediğini ortaya çıkardı. Çalışmaya katılan gençlerin yüzde 40’ı bu programların tercihlerini ciddi olarak etkilediğiniz belirtirken, profesörlerin aynı etkiye sahip olduğunu söyleyenlerin oranı yalnız yüzde 36.

Araştırmaya göre ilk kez oy kullanacak gençlerin;

● % 50’si oy kullanmayanların ‘şikayet etme hakkı bulunmadığı’nı düşünüyor.
● % 86’si ‘büyük ihtimalle’ başkanlık seçimlerinde oy kullanacak
● % 69’una göre ‘oy kullanmak önemli bir ayrıcalık’.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.