Başkan Obama Meksika’da

Başkan Obama Meksika’da

ABD Başkanı Barack Obama, Meksika’da temaslarda bulunuyor.


Ziyaretinde ekonomi ve sınır güvenliği konularını gündeme getiren Obama, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, sınır güvenliği konusundaki tutum değişikliğinin, komşu ülkelerle işbirliğine zarar vermeyeceğini söyledi.

        

Başkan Obama, güvenlik yapılarını belirleyecek ve bunun, ABD dahil diğer ülkelerinkiyle nasıl kenetleneceğine karar verecek olanın, Meksika halkı olduğunu ifade ederek, iki ülkenin üst düzey yetkilileri arasında daha yakın ekonomik işbirliği ortaklığı yapılacağını, bu süreçte Başkanı Yardımcısı Joe Biden’ın da görev alacağını bildirdi.

    

Meksika, ABD mallarının dünyadaki en büyük ikinci ihraç pazarı konumunda. Obama’nın yardımcıları, güçlü Meksika ekonomisinin sınırın her iki yanında daha fazla ticaretle ve işgücünün büyümesiyle sonuçlanacağını belirtiyorlar.

    

Meksika Devlet Başkanı Nieto, selefi Felipe Calderon’un yürüttüğü stratejiden farklı olarak, sınırın her iki tarafını etkileyen organize suç ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede ABD güvenlik birimlerinin Meksika federal polisi, ordu ve donanma birimlerine doğrudan erişimini sonlandırmak için harekete geçmişti.

        

Başkan Obama’nın, bugün Meksikalı öğrencilere sesleneceği, daha sonra Kosta Rika’ya geçeceği belirtildi.

    

Bu arada Obama’nın ziyaretinden önce ABD Büyükelçiliği önünde toplanan, ABD’den sınırdışı edilmiş göçmen aileler, “Obama, annemi sınırdışı etme” sloganıyla gösteri yaptı.

    

Göçmenlik savunucuları, ABD’den çok sayıda göçmenin sınırdışı edilmesinin, aile üyelerini birbirlerinden ayırdığını ifade ediyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.