Başkan eğitimde fırsat eşitliği ve kız çocukları hakkında yazdı

Başkan eğitimde fırsat eşitliği ve kız çocukları hakkında yazdı

Başkan Barack Obama, 40 yıl önce yürürlüğe giren ve ülkede kız çocuklarının eğitime ve okul spor aktivitelerine ulaşmasının önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan kanuna övgüde bulunarak; bu kanunla, kız çocuklarına verilecek fırsat eşitliği adına büyük mesafenin katedildiğini belirtti.

News Week dergisinde yayımlanan bir köşe yazısında Title IX olarak da bilinen yasa hakkında fikirlerini kaleme alan Başkan Obama, 1972 yılında Başkan Richard Nixon tarafından onaylanan kanunla, kız çocuklarının kendine güveninin tazelendiğini belirtti. Kız çocuklarının okullardaki spor faaliyetlerinde daha fazla yer almasını sağlamayı amaçlayan kırk yıllık kanun aracılığıyla kız çocuklarına rekabet, mücadele ve kendine güven gibi önemli değerler verilmeye çalışılıyor.

Başkan Obama, “Bugün, rekabetçi sporlar ve takım içinde öğrendikleri çalışma ahlakı aracılığıyla kazandıkları kendine güven ve kararlılıkla, sporla ilgilenen kızlar okullarında daha başarılı oluyor.” diyerek düşüncelerini kaleme aldı. 11 yaşındaki kızı Sasha ve takımına basketbol koçluğu yaptığı dönemdeki gözlemlerine de yazısında yer veren Başkan, Title IX aracılığıyla okullarda kız çocuklarına karşı uygulanan ayrımcılığın en az seviyeye indiğini belirtti.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için 40 yıl önce hazırlanan şemsiye yasanın alt maddelerinden bir tanesi olan Title IX, temel olarak hiçkimsenin, eğitim ve çeşitli sosyal aktivitelerden cinsiyeti sebebiyle alıkonulamayacağını belirtiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.