Baş danışmanlar ekonomi hakkında atıştı!

Baş danışmanlar ekonomi hakkında atıştı!

Cuma günü açıklanan ve Başkan Barack Obama’yı oldukça zor duruma düşüren mayıs ayı işsizlik oranı raporuna göre işsizlik ülke genelinde yüzde 8.2’ye yükselirken üretilen iş pozisyonu sayısı ise 69 binde kaldı. Tahminlerin çok altında olan bu rakam Cumhuriyetçi kanadın eline Obama’ya karşı kullanmak üzere büyük bir koz verdi.

Pazar günü Fox ve CBS kanallarında açıklama yapan Obama ve Cumhuriyetçi Parti’den rakibi Mitt Romney’nin baş danışmanları seçim stratejileri ile ilgili de ipuçları verdi.

Cumhuriyetçi Parti’nin en güçlü başkan adayı Mitt Romney’nin baş danışmanı Ed Gillespie pazar günü Fox televizyon kanalına yaptığı açıklamalarla Obama’yı ve ekonomi politikalarını suçladı. Gillespie Fox News Sunday programında “Problem şu ki; bu yönetim ve Başkan’ın politikaları işi üreten insanlara karşı düşmanca bir tavır içinde.” diyerek Obama yönetimini eleştirdi. Gillespie Obama’nın iş üretimine tampon koyduğunu belirtirken çevresel etkileri araştırmak üzere Kanada’dan Teksas’a kadar tüm petrol boru hatlarının durdurulması ile ilgili karara da sert çıkıştı. Gillespie “ Keystone petrol boru hattı kararı …. iş üretimi üzerinde hemen etki göstermiş olabilir.” diye konuştu.

Obama kampanyasının baş danışmanı David Axelrod ise pazar günü işsizlik raporunun sonuçları ile ilgili açıklama yapan isimler arasındaydı. İki başdanışmanın açıklamaları karşılıklı temsilcilerini hedef alır nitelikteydi.

Axelrod Mitt Romney’nin iş üretme konusundaki politikalarını eleştirerek, “Vali Romney kendisini iş üreten birisi ve ekonomik bir kahin olarak gösteriyor.  Ancak şu anda söyledikleri ile 10 yıl önce Massachusetts Valisi olarak  söyledikleri arasında bir fark yok.” dedi.  Axelrod “Ne oldu?” diye sorduktan sonra sözlerine şöyle devam etti “Massachusetts ülke genelinde iş üretiminde 47. sıraya düştü. İmalatla ilgili işler ülkenin ortalamasının iki katı oranında kaybedildi. Ve ancak ülke genelinin beşte biri kadar iş üretilebildi. Bu bir iş üreticisinin raporu değil. Romney yanlış ekonomik felsefelere sahipti ve kaybetti.”

Aynı günde iki başdanışman yaptıkları açıklamalarla işsizlik raporu sonrası yürütülecek stratejiler hakkında da ipucu verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.