Barbara Bush, Jeb için, ‘‘Fikrimi değiştirdim’’

Barbara Bush, Jeb için, ‘‘Fikrimi değiştirdim’’

2016 başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi Parti’den aday adayı olacağı sinyalini veren Jeb Bush’a annesi Barbara Bush’tan destek geldi. Daha önce Bush ailesinden bir başka ismin Beyaz Saray için yarışmasını istemediği yolunda açıklama yapan Barbara Bush, bu fikrini değiştirdiğini söyledi.

Barbara Bush, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada başkanlık için, ‘‘Yeterince Bushlar oldu’’ sözleri için, ‘‘Fikrimi değiştirdim’’ dedi. Bir televizyon kanalına konuşan Barbara Bush ile aynı ekranda konuk olan oğlu Jeb Bush, ‘‘Anne, bu söylediklerini yazabilir miyim?’’ diye takıldı.

2013 yılında NBC televizyonuna verdiği demeçte Barbara, ‘‘Bir başka Bush’un Beyaz Saray için seçime girmesine ne dersiniz?’’ sorusuna, ‘‘O (Jeb) çok yetenekli bir insan. Ama, burası harika bir ülke. Çok değerli aileler var ve yalnızca dört aileden ibaret değil. Birçok değerde yetenek var bu ülkede. Yeterince Bushlar oldu’’ demişti.

Bir dönem first lady olan Barbara Bush, George H.W.Bush’un eşi ve George W. Bush ile Jeb Bush’un da annesi. Bush ailesi ABD siyasetinde Kennedy, Clinton ve Rockefeller ile en etkili dört aileden birisi olarak biliniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.