Ara seçimlerde sürpriz yok; Christie, de Blasio ve McAuliffe galip

Ara seçimlerde sürpriz yok; Christie, de Blasio ve McAuliffe galip

New Jersey eyalet valiliği seçimini halihazırdaki Vali Chris Christie rahat şekilde kazanırken New York Belediye Başkanlığı’nı da Demokrat Parti’nin adayı Bill de Blasio aldı. Ara seçimlerin en çekişmeli adresi ise Virginia valilik seçimleri oldu ve Demokrat aday Terry McAuliffe mutlu sonuca ulaşan taraf oldu.

 

Demokratların yoğun olduğu New Jersey eyaletinde ikinci dönemini kazanmayı bilen Christie, bu zaferi ile birlikte 2016’daki ABD başkanlık seçimlerinin de partisinden en güçlü aday adayı olduğu mesajını verdi. Demokrat Partili ve eyalet senatörü Barbara Buono karşısında rahat sonuca giden Christie resmi olmayan sonuçlara göre sandıkta yüzde 39’a karşı yüzde 60’lık üstünlük sağladı. Christie, Cumhuriyetçilerin 2016’daki başkalık seçimlerinde en güçlü aday adayı olarak değerlendiriliyor.

 

Buarada New Jersey eyaleti Kongre seçimlerinde de ilk sonuçlara göre Demokratlar Senato’da üstünlüklerini korumayı bilirken Meclis’te şuana kadar Cumhuriyetçilere 7 sandalye kaybettikleri görüldü.  

 

New Jersey’de kazanamayacağı bilen Demokrat Parti’de burada adayı için fazla bir çaba göstermedi. Seçim kampanyası döneminde ne Başkan Barack Obama ne de üst düzey diğer partilinin alanda Buono’ya bizzat destek verdiği görülmedi. Yine seçim kampanyası için Christie 11.5 milyon dolar harcarken Buono sadece 2.1 milyon dolar masraf etti.   

 

de-blasio-family

NEW YORK’TA 24 YIL ARADAN SONRA DEMOKRATLAR YENİDEN BAŞKAN

 

New York’ta sürpriz olmadı ve Demokrat Parti’nin belediye başkan adayı Bill de Blasio seçimi rahat kazandı. Seçim öncesi Cumhuriyetçi rakibi Joseph Lhota karşısında rahat kazanacağı beklenilen de Blasio, tahminleri yanıltmadı.

 

New York eyaleti gibi New York şehri de Demokrat Partililerin ağırlıkta olduğu bir yer. Ancak son 24 yıldır New York şehrini yönetenler Cumhuriyetçiler ile bağımsızlar oldu. Rudy Giuliani’nin iki dönem belediye başkanlığından sonra yine Cumhuriyetçilerden aday olan Michael Bloomberg kazanmıştı. Bloomberg, 2008’deki küresel kriz nedeniyle Şehir Meclisi’nden başkanlığı için üçüncü dönem izni alarak girdiği seçimi de 2009’da kazanınca New York’u üç dönem yöneten belediye başkanı olarak tarihe geçimişti. Milyarder işadamı Bloomberg’in son iki dönem seçimlerine bağımsız aday olarak girmişti.

 

Buarada AP haber ajansı ile CNN televizyon kanalı Virginia’daki valilik seçiminin galibini Demokrat Parti’nin adayının kazandığını ilan etti. Demokrat Parti’nin vali adayı olan Terry McAuliffe, Virginia eyaletinin önümüzdeki 4 yıl süresince yeni patronu oldu. Son seçim sonuçlarına göre McAuliffe rakibi Ken Cuccinelli’ye karşı yüzde 48’e karşı yüzde 46 önde gidiyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.