Anketler seçim yaklaştıkça Obama için kaygı verici hal alıyor

Anketler seçim yaklaştıkça Obama için kaygı verici hal alıyor

Son kamuoyu yoklamaları Başkan Barack Obama’nın kasım ayındaki başkanlık seçimlerine hiç de rahat gidemeyeceğini gösteriyor. Gallup tarafından yapılan ve dün sonuçları kamuoyuna açıklanan ankete göre işverenlerin yüzde 60’ına yakını Başkan Obama’nın politikalarını doğru bulmuyor.

Gallup’un anket sonucunu düz yerine biraz terstek okunduğu zaman Obama’nın 6 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde rakibi olan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney’e Amerikalı işverenler bel bağlamış görünüyor. Obama’nın uyğuladığı ekonomik politikanın doğru olduğunu düşünen işveren oranı yalnızca 35 olarak ankette ortaya çıktı.

Gallup yine bu yılın başlarında yine işverenlerle yaptığı ankette o dönem Başkan Obama’nın ekonomik politikalarına destek verenlerin oranını yüzde 41 olarak belirlemişti. Siyasi uzmanlar birkaç ayda Obama’nın işverenler nezninde yüzde 6 oranında destek yitirmesinin önemli bir kayıp olduğu görüşünde.

Obama’ya işverenler gibi balıkçılık, çiftçilik ile ormancılık işlerinde çalışan kimseler de memnun değil. Bu alanlarda çalışan işcilerin Obama’nın izlemiş olduğu ekonomik politikalarına destekleri yalnızca yüzde 34. Ancak Obama’nın yüzünü ankete göre güldüren uzman işçiler sınıfı. İşlerinde profesyonel olan çalışan sınıfın Obama’nın performansından yüzde 52 oranında memnuniyet duyan kesimin olduğu belirlendi. Bu sınıfta Obama’dan memnuniyet oranı bu yılın başında yüzde 47 olarak görülüyordu.

Gallup, anketi geçtiğimiz nisan ila haziran ayları arasında 25 bin 464 denek ile görüşerek hazırlandığını da ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.